Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Rany ale wy kombinujecie.

4011:

pompa wtryskowa P24T8-3a W1AIFVR

regulator obrotów R8V20-120/55BW

wtryskiwacz WJ1S78-8 lub WJ7S78-9

końcówka wtryskiwacza D1LMK 150/W2

360:

pompa wtryskowa P24-49

regulator obrotów R8V25-110/74D1

wtryskiwacz WJ1S 78.7

końcówka wtryskiwaczw D1LMK 150/W2

To są jedyne różnice w silnikach tych ciągników i one wpływają na różnice w mocy i momencie.

a jeśli chodzi o prędkość maksymalną to 4011 ma zwolnice o przełożeniu 4,583 a 360 5,0909.

więcej różnic w tych ciągnikach mających wpływ na moc czy prędkość nie ma.

Opublikowano

Mój kolega mnie uświadamia ze jego 4011 ma silnik z 68 koniami (niby mu to nawet w papierach pisze chociaż ursus nie rejestrowany ) ^^;o Jak już przeleciałem z 10 stron i nic poza 42 konnymi. On mnie zwyzywał bo wiadomo jego ursus jest najlepszy na świecie :D najszybszy i najmocniejszy (typowy cfel :)) Mógł by mi ktoś rozjaśnić te sprawę czy miał prawo mnie zbluzgać czy to moja wina?? Będę miał przynajmniej argumenty na niego ;/;/;/

Opublikowano

Chyba że zrobił tak jak mój kuzyn poprzerabiał coś i założył silnik perkinsa od jakiegoś kombajnu zachodniego i całkiem nieźle mu chodzi, twierdzi że ma ok 70km.

Opublikowano

Mój kolega mnie uświadamia ze jego 4011 ma silnik z 68 koniami (niby mu to nawet w papierach pisze chociaż ursus nie rejestrowany ) ^^;o Jak już przeleciałem z 10 stron i nic poza 42 konnymi. On mnie zwyzywał bo wiadomo jego ursus jest najlepszy na świecie :D najszybszy i najmocniejszy (typowy cfel :)) Mógł by mi ktoś rozjaśnić te sprawę czy miał prawo mnie zbluzgać czy to moja wina?? Będę miał przynajmniej argumenty na niego ;/;/;/

Przede wszystkim to popracuj nad ortografią bo widzę że masz z tym problemy.Jakbyś nie wiedział to cię uświadomię pisze się kłótnia przez ó

Opublikowano

Ja w papierach od 3p mam wpisaą pojemność 3120 a powinno buć 2500. Zkolej Władymirec Stryjka ma wpisane 1500 a mój 1700 (silniki są identyczne) Są to głupie błędy urzędnicze. W przypadku Twojego kolegi jest napewno tak samo. Oryginalny 4011 ma 45 KM.

Opublikowano

A jak taki cwany jest ten twoj kolega- to zaproponuj mu prosty test. Zaladuj pozadnie np. rozrzutnik obornikiem kiedys przy okazji i podepnij do jego mocarnej 4011. Wyposc go w pole po drapaczu czy ciezkich bronach. Jak uciagnie bez problemow bez zduszenia ciagnika to jego swieto. Nastepnie zaladuj tak samo rozrzutnik i podepnij do niego pierwsza leprzy 60-tke z sinikiem 4 cylindrowym( nie 3P) I wio w to samo pole. 

Gwarantuje Ci, ze szczena mu opadnie, jak rozlozy go na lopatki poczciwa szesciestka.

Wiem, ze przelozenia troche sie roznia w obu ciagnikach, ale w takim tescie wychodza takze roznice ok 10KM w mocy silnikow.

Sprawdzalem tak kiedys calkiem przypadkiem u nas. Sasiad przyznal za racje, ze w zaden sposob teraz nie udowodni mi, ze jego 4011 jest mocniejszy od 60-tki.

Moze zjechalem z tematu, ale tym prostym sposobem widac jak na dloni co potrafia poszczegolne ciagniki. W takich sytuacjach przydaje sie moc z silnika.

Opublikowano

ursus 4011 a zetor 4011 to tosamo, rozni sie tylko tym ze ci co robili zetora jedli knedle

a ursusa schabowe i ziemniaki

zgadzam sie ze 40-tka jest szybsza od 60-ki dlatego jest troche slabsza, bo ma inne zwolennice i nic innego silnik skrzynia tylny most tosamo co 60-ka

Opublikowano

gucio prawda :) moc silnika nie wynika z przełożenia mostu co było już pisane kilka(naście) razy. W silniku są różnice. zresztą nie tylko w nim. Jak juz poisałem w zetorze hydraulika działa bez WOM-u w przeciwieństwie do ursusa. O innych różnicach nie słyszałem co nie znaczy że innych nie ma :P

Opublikowano

gucio prawda :) moc silnika nie wynika z przełożenia mostu co było już pisane kilka(naście) razy. W silniku są różnice. zresztą nie tylko w nim. Jak juz poisałem w zetorze hydraulika działa bez WOM-u w przeciwieństwie do ursusa. O innych różnicach nie słyszałem co nie znaczy że innych nie ma :)

ja mam orginalnego ursusa c-4011 rok 1969 i hydraulika działa bez WOM-u wystwrczy dzwignie od wałka ustawic w pozycji pionowej.