Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym w przyszłość zajmować się naprawą ciągników i maszyn rolniczych od strony elektronicznej . Teraz będę kończył 3 gimnazjum i chce wybrać dobry kierunek kształcenia by robić w przyszłości to co wspomniałem powyżej. Na razie rozpatruję technikum o kierunku mechatronika lecz nie wiem czy to dobry kierunek. Proszę o rady jaką szkołę i zawód wybrać by serwisować i naprawiać maszyny rolnicze :)

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

ja zamierzam iść do technikum rolniczego w Białymstoku i mam pytanie może ktoś wie czy jest jakiś mpk który odjeżdża z dojlid w kierunku warszawskiej czy branickiego czy przejeżdża przez te ulice?

Opublikowano

ja zamierzam iść do technikum rolniczego w Białymstoku i mam pytanie może ktoś wie czy jest jakiś mpk który odjeżdża z dojlid w kierunku warszawskiej czy branickiego czy przejeżdża przez te ulice?

tak jeździ tamtędy autobus lini 2.

Opublikowano

A ja chciałbym się poradzić jaką szkołę mam wybrać, bo wszystkie mnie jednakowo interesują :P Mam na oku technikum rolnicze, technikum mechaniczne (specjalizacja ciągniki) i w zawodówce Mechanik i operator maszyn rolniczych :unsure: Dodam że po zawodówce zrobił bym jeszcze technikum uzupełniające ;)

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej przyłożyć sie do nauki w technikum niż wybrać szkołę zawodową-3 lata i potem dwu letnie technikum uzupełniające tak wychodzi rok więcej, a po 4 letnim technikum mamy to co po 5 latach nauki w zawodowej i uzupełniającej, chyba że ktoś naprawde nie ma zapału do nauki.

Ja wybieram się do TR. :)

Opublikowano

Kurde jest problem. :huh:

Więc wybieram się do liceum ogólnokształcącego ale nie wiem jaki profil.Myślałem o mat-fiz ale nie wiem czy sobie poradzę. Trudno jest? Nie jestem jakimś geniuszem ale tępy też nie. Czy 4 z matmy i fizyki to tam wystarczy czy tam idą jacyś wybitnie uzdolnieni? Ewentualnie biol-chem. Żadne humanistyczne raczej nie wchodzą w grę. Poźniej chce studiować jakiś techniczny kierunek. :) Proszę o pomoc, którzy byli na tym profilu coś wiedzą,lub się wybierają. :rolleyes:

Opublikowano

A ja chciałbym się poradzić jaką szkołę mam wybrać, bo wszystkie mnie jednakowo interesują :P Mam na oku technikum rolnicze, technikum mechaniczne (specjalizacja ciągniki) i w zawodówce Mechanik i operator maszyn rolniczych :unsure: Dodam że po zawodówce zrobił bym jeszcze technikum uzupełniające ;)

Jesli dobrze się uczysz i wiesz że dasz spokojnie radę to idź do technikum;)

Ja jednak wybieram się do zawodówki bo chcem nauczyć się praktyki ,a zawsze jak coś to można iść na technikum uzupełniające ;)

Opublikowano

no gdzies czytałem ze egzaminy gimnazjalne maja byc trudniejsze, zeby wiecej ludzików szło do techników czy zawodowek a nie do liceum, ale ile w tym prawdy to nie wiem

swoja droga test trudny nie był

Opublikowano

Wiesz, jak ktoś hymnu nie zna albo reakcji kwasu octowego z magnezem to dla niego był trudny :P

Z tego co wywnioskowałem z odpowiedzi to bede miał 38 z humana i 42 z matmatycznego.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

witam, mam zamiar iść do technikum mechanizacji rolnictwa lub agrobiznesu i zastanawiam się co lepsze....tongue.gif

Opublikowano

Witam. :D

Mam dylemat odnośnie wybrania szkoły zawodowej pomiędzy: Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych, a Elektromechanik??

I jak bym wybrał np. te drugie, to nie wiem czy lepiej samego elektromechanika, czy może elektromechanik pojazdów samochodowych??

Jak myślicie który z tych będzie bardziej związany z elektroniką w ciągnikach??

W przyszłości chciałbym przejąć gospodarstwo po rodzicach. Może jeszcze jakiś kurs na operatora koparki i dorobić do gospodarstwa na jakieś koparce lub koparko-ładowarce.

Mam nadzieje że ktoś mi pomoże do końca rekrutacji ;)

Opublikowano

Ja chyba pójdę do liceum profilowanego na profil rolniczo-spożywczy lub mechatroniczny :rolleyes: , nie wiem czy to dobry wybór :unsure: . Chodzi może ktoś do takiego liceum ?