niestety ale nie własnego chowu, a wy jakie macie proporcje?
Tyfo89 576 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Sylwekx25 napisał:Jak lubisz zapach szczochów to smacznego. Uczciwe zakłady mięsne takie mięso powinny utylizować lub ewentualnie przeznaczać na karmę. A nie sprzedawać jako mięso dobrej jakości do spożyciaNiby miało iść to na Azję a dokładnie do Chin, jak było nwm. Teraz idą już czyszczone. Tak że smacznego 😉😅 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087462
Chłoporobotnik 8537 Opublikowano 14 Grudnia 2023 2 minuty temu, gregor1284 napisał: Różne kategorie mięsa traktujesz w różny sposób. Coś Ty za kiełbasę jadł? Ja piszę ogólnie. Jadłem wieprzową "swojską", którą robi lokalny i jedyny masarz. Za tłusta dla mnie, zamiast być fajne mięsko to tłuszcz się rozpływa w gębie a później się tym odbija... Dziękuję, wolę swoją choćby sypką ale chudą i się po niej nie odbija... Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087466
Kowalsky30 1598 Opublikowano 14 Grudnia 2023 21 minut temu, JarekBazydlo napisał: Dla mnie musi mieć dziczyzny inny smak jest;) Znów moja żona taką średnio lubi... Każdy ma jakieś tam swoje smaki... Może w ciąży jest Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087469
JarekBazydlo 2950 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Od kiedy ją znam średnio lubi taką kiełbasę wiec 12lat😂 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087471
soltys48 21716 Opublikowano 14 Grudnia 2023 33 minuty temu, JarekBazydlo napisał: Dla mnie musi mieć dziczyzny inny smak jest;) Znów moja żona taką średnio lubi... Każdy ma jakieś tam swoje smaki... A wołowinkę jak często jadasz? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087473
Sylwekx25 6226 Opublikowano 14 Grudnia 2023 soltys48 napisał: 1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał: Kielbasa musi miec dodatek dziczyzny np sarny. Nieeeeeeee Ty hodowca to wołowinę a nie dziczyznę dodawaj. A tu trochę słoninki na zasolenie Na cegłę 😁 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087475
soltys48 21716 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Tak Od dawna nie miałem takiej. Ok 10cm grubości Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087476
Sylwekx25 6226 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Chłoporobotnik napisał: 2 minuty temu, gregor1284 napisał: Różne kategorie mięsa traktujesz w różny sposób. Coś Ty za kiełbasę jadł? Ja piszę ogólnie. Jadłem wieprzową "swojską", którą robi lokalny i jedyny masarz. Za tłusta dla mnie, zamiast być fajne mięsko to tłuszcz się rozpływa w gębie a później się tym odbija... Dziękuję, wolę swoją choćby sypką ale chudą i się po niej nie odbija... Każdy ma inne preferencje. Generalnie nośnikiem smaku w mięsie jest tłuszcz. Ja osobiście lubię tłuste jedzenie soltys48 napisał: Tak Od dawna nie miałem takiej. Ok 10cm grubości I to jest prawdziwa słonina. A nie taka jak z duńskich, na palec, jeszcze do tego z błonami i trudno topliwa Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087478
soltys48 21716 Opublikowano 14 Grudnia 2023 To był w 100% puławiak w słusznej wadze Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087480
JarekBazydlo 2950 Opublikowano 14 Grudnia 2023 soltys48 napisał: 33 minuty temu, JarekBazydlo napisał: Dla mnie musi mieć dziczyzny inny smak jest;) Znów moja żona taką średnio lubi... Każdy ma jakieś tam swoje smaki... A wołowinkę jak często jadasz? Średnio to tak 2 razy w tygodniu Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087481
Chłoporobotnik 8537 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Przed chwilą, Sylwekx25 napisał: Ja osobiście lubię tłuste jedzenie Unikam. Z kaczki czy gęsi skóra to po upieczeniu wek. Z królika wycinam wszystko jak zabijam. Z brojlera czy perliczki to idzie na rosołowe, rosół to mi jeszcze spasuje, co mięso to obiorę na wkładkę. Nawet ziemniaków nie maszczę, chyba, że z żaroodpornego czy z folii ten "wywar" jak piekę królika czy drób. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087482
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, robi57362 napisał: mieso kupione z sklepu firmowego najbliższej rzeźni, jakaś taka ni jaka kiełbasa wyszła niby wyglad ok ale smak miesa jakiś taki nie swój, ale i tak sto razy lepsza niz gotowe ze sklepu No u mnie są dwie takie, przywozi wielu rolników co mają na własny użytek, ale i też skupują byle co, tydzień temu przyjechał po moją półtuszę chłop 70 km prawie i zadowolony Edytowane 14 Grudnia 2023 przez MonteChristo Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087486
robi57362 2795 Opublikowano 14 Grudnia 2023 JarekBazydlo napisał:Kielbasa musi miec dodatek dziczyzny np sarny.dwa razy robilem z sarny bo pod samochód podlazla ku.wa i jakoś to nie smakowalo MonteChristo napisał: 3 godziny temu, robi57362 napisał: mieso kupione z sklepu firmowego najbliższej rzeźni, jakaś taka ni jaka kiełbasa wyszła niby wyglad ok ale smak miesa jakiś taki nie swój, ale i tak sto razy lepsza niz gotowe ze sklepu No u mnie są dwie takie, przywozi wielu rolników co mają na własny użytek, ale i też skupują byle co, tydzień temu przyjechał po moją półtuszę chłop 70 km prawie i zadowolony u mnie ciezko co kolwiek kupic a masarnie kupuja od fermiarzy bo innych nie ma , ja sie nie dziwie bo to co wyrabiało sie z cenami to glupi by to ciagnol po statemu i sprzedawać za 4 zl Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087490
JarekBazydlo 2950 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Dziczyzne tez trzeba lubić i jeść co jakiś czas. Ja czesto dostaje dziczyzne od znajomych bo mam kilku co są myśliwymi. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087495
Sadek 1392 Opublikowano 15 Grudnia 2023 12 godzin temu, JarekBazydlo napisał: Dla mnie musi mieć dziczyzny inny smak jest;) Znów moja żona taką średnio lubi... Każdy ma jakieś tam swoje smaki... Tylko dziczyzna z pewnego źródła żeby się nie okazało że to z starego knura 🤣. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087538
JarekBazydlo 2950 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Te dwa miesa mozna spokojnie rozróżnić. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087541
soltys48 21716 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Dzika od sarny na pewno ale dzika od dzika to już wyższa szkoła Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087553
JarekBazydlo 2950 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Tata byl dlugi czas mysliwym więc trochę mnie podszkolił;) Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/831889-mieso-na-kielbasy/page/2/#findComment-3087558
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się