Skocz do zawartości

Mięso na kiełbasy



niestety ale nie własnego chowu, a wy jakie macie proporcje?




Rekomendowane komentarze

Sylwekx25 napisał:

Jak lubisz zapach szczochów to smacznego. Uczciwe zakłady mięsne takie mięso powinny utylizować lub ewentualnie przeznaczać na karmę. A nie sprzedawać jako mięso dobrej jakości do spożycia

Niby miało iść to na Azję a dokładnie do Chin, jak było nwm. Teraz idą już czyszczone. Tak że smacznego 😉😅

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Różne kategorie mięsa traktujesz w różny sposób. Coś Ty za kiełbasę jadł?

Ja piszę ogólnie. Jadłem wieprzową "swojską", którą robi lokalny i jedyny masarz. Za tłusta dla mnie, zamiast być fajne mięsko to tłuszcz się rozpływa w gębie a później się tym odbija... Dziękuję, wolę swoją choćby sypką ale chudą i się po niej nie odbija...

Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Różne kategorie mięsa traktujesz w różny sposób. Coś Ty za kiełbasę jadł?

Ja piszę ogólnie. Jadłem wieprzową "swojską", którą robi lokalny i jedyny masarz. Za tłusta dla mnie, zamiast być fajne mięsko to tłuszcz się rozpływa w gębie a później się tym odbija... Dziękuję, wolę swoją choćby sypką ale chudą i się po niej nie odbija...

Każdy ma inne preferencje. Generalnie nośnikiem smaku w mięsie jest tłuszcz. Ja osobiście lubię tłuste jedzenie


soltys48 napisał:

Tak

Od dawna nie miałem takiej. Ok 10cm grubości 

I to jest prawdziwa słonina. A nie taka jak z duńskich, na palec, jeszcze do tego z błonami i trudno topliwa

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Ja osobiście lubię tłuste jedzenie

Unikam. Z kaczki czy gęsi skóra to po upieczeniu wek. Z królika wycinam wszystko jak zabijam. Z brojlera czy perliczki to idzie na rosołowe, rosół to mi jeszcze spasuje, co mięso to obiorę na wkładkę. Nawet ziemniaków nie maszczę, chyba, że z żaroodpornego czy z folii ten "wywar" jak piekę królika czy drób.

Gość

Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, robi57362 napisał:

mieso kupione z sklepu firmowego najbliższej rzeźni, jakaś taka ni jaka kiełbasa wyszła niby wyglad ok ale smak miesa jakiś taki nie swój, ale i tak sto razy lepsza niz gotowe ze sklepu

No u mnie są dwie takie, przywozi wielu rolników co mają na własny użytek, ale i też skupują byle co, tydzień temu przyjechał po moją półtuszę chłop 70 km prawie i zadowolony

Edytowane przez MonteChristo
JarekBazydlo napisał:

Kielbasa musi miec dodatek dziczyzny np sarny.

dwa razy robilem z sarny bo pod samochód podlazla ku.wa i jakoś to nie smakowalo

MonteChristo napisał:

3 godziny temu, robi57362 napisał:

mieso kupione z sklepu firmowego najbliższej rzeźni, jakaś taka ni jaka kiełbasa wyszła niby wyglad ok ale smak miesa jakiś taki nie swój, ale i tak sto razy lepsza niz gotowe ze sklepu

No u mnie są dwie takie, przywozi wielu rolników co mają na własny użytek, ale i też skupują byle co, tydzień temu przyjechał po moją półtuszę chłop 70 km prawie i zadowolony

u mnie ciezko co kolwiek kupic a masarnie kupuja od fermiarzy bo innych nie ma , ja sie nie dziwie bo to co wyrabiało sie z cenami to glupi by to ciagnol po statemu i sprzedawać za 4 zl


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v