Skocz do zawartości

Alkohole



Towar własnej roboty, Na święta jak znalazł, 3 rodzaje z stadniny, mandarynka+ dzika róża i 3 bardziej likier kawowo-piwo porter ciemne+ swój alkohol to tak bardziej do Pań😎😉
  • Like 2

Rekomendowane komentarze

spoko dawaj😀👍


Leszy napisał:

Tarniny nigdy nie próbowałem. Do czego można to porównać? 

Ja używam jej do alkoholu a do czego jeszcze jest dobra to nie wiem


w smaku ciężko do czegoś porównać ma piękny zapach i smak, tylko zbierana na dziko. Tę kupiłem z hodowli pewnie bo już tak nie smakuje jak ta której już nie mam😁🥃

  • Thanks 1
jedrus2020 napisał:

jaki masz przepis na ten likier kawowo piwowy bo zaczolem robić likier z kawy ale średnio mi podchodzi ijakis taki blady wyszedł A tu widzę moc.

0,5 L alkoholu 60%, jedno piwo Porter ciemne, 3/4 szklanki cukru, 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej piwo zagrzej tak aby wsypać cukier i żeby się rozpuścił nie gotuj. kawę rozpuść w 1/2 szklanki wody gotowanej i wklej do piwa, wymięszaj i wystudź. następnie wlej alkoholem do te go piwa zamieszaj i niech postoi że 2-3 tyg i delektuj się. Na zdrowie😉👍

Dnia 14.12.2020 o 21:13, Leszy napisał:

Tarniny nigdy nie próbowałem. Do czego można to porównać? 

Mi najlepiej smakuje z  tarniny.  Od paru lat niestety nie ma u mnie tarniny, nie owocuje, to co roku kupuję z Polski. 

Smak takie dużo mocniejsze  wiśnie, a najlepiej w zimie  robię z  niej grzańca na narty rewelacja. 

Mrożę w  zamrażarce, potem zalewam spirytusem i po 6 tygodniach zlewam. Nic więcej. Nie powinno się dłużej trzymać bo pestka przechodzi, a to nie zdrowe jest. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v