Skocz do zawartości

Podkład z pieczarkarni



Trochę już jest :D

  • Like 1



Rekomendowane komentarze

tyle ile tego trzeba dać na hektar, żeby był efekt, to lepiej sobie w domku siedzieći browara wypić. Pomyśl ile stracisz samego paliwa i czasu, żeby to przywieść, potem znowu ładować, rozwozić, nie mówię juz o eksploatacji sprzętu. Wolałbym sobie kupić pomiot kurzy i przy niewielkiej ilości mieć efekt. Wyjdzie na to samo, tylko że roboty dużo mniej i czasu więcej dla siebie ;)

U was tez ten towar tak capi chlorem ?

U nas w tym roku  kilku gospodarz nawiozło tego mnóstwo kilka konkretnych hałd rozwozili to ze 4 dni na 2-3 rozrzutniki 10-12t i  jak teraz sie przejezdza koło tych pól lub miejsc po pryzmach to tak wali chlorem ze szok ( zapach płynów do mycia dojarek). Z tego co wiem towar z dużych pieczarkani i było tego. Robił ktos konkretne badania co to jes i ile czego mnijwiecej zawiera. Bo roboty masa a z tego co wiem  nawet płacili po 100-150zł za wywrotke ( własny transport, ale kierowca, paliwo) Do tego rozwozenie mysle ze conajmniej 50t na ha to spore koszty. Czy nie lepiej zostawic słome rzucic mocznik, wapno?


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v