Kolejne webinarium Krowie na Zdrowie – już 23 marca o 19.00
„Od pola aż do stołu paszowego - przepis na idealną kiszonkę krok po kroku” – to temat kolejnego webinarium organizowanego przez twórców programu Krowie na Zdrowie dla hodowców bydła mlecznego. Wydarzenie rozpocznie się jutro, 23 marca br. o godz. 19:00. Do webinarium można dołączyć online na stronie https://krowienazdrowie.clickmeeting.com/od-pola-az-do-stolu-paszowego-przepis-na-idealna-kiszonke-krok-po-kroku? oraz na facebookowym profilu Krowie na Zdrowie.
Webinaria Krowie na Zdrowie to cykl spotkań organizowanych w ramach projektu Krowie na Zdrowie przez firmy Barenbrug, CLAAS, Corteva Agriscience i De Heus, podejmujących zagadnienia ważne dla rolników prowadzących gospodarstwa mleczne.
Tym razem tematem przewodnim wydarzenia będą kiszonki. W trakcie spotkania online hodowcy bydła mlecznego będą mogli dowiedzieć się jak przygotować kiszonkę, by mieć pewność, że jest najwyższej jakości, dostarcza zwierzętom niezbędnych wartości pokarmowych i im smakuje.
Prezentację poprowadzi Hanna Nowak - Specjalistka ds. Żywienia Zwierząt w Corteva Agriscience Polska, która przedstawi 5 kroków do doskonałej kiszonki, zaczynając od wyboru odmian kukurydzy i właściwego prowadzenia uprawy, przez określenie odpowiedniego terminu zbioru, optymalne ubicie, okrycie i zakiszanie materiału, na skarmianiu kończąc.
Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Aby wziąć w nim udział należy we wtorek, 23 marca, o godzinie 18:55:
• kliknąć w link wydarzenia https://krowienazdrowie.clickmeeting.com/od-pola-az-do-stolu-paszowego-przepis-na-idealna-kiszonke-krok-po-kroku?,
• podać swoje imię oraz adres email i wejść do pokoju webinaryjnego.
Można łączyć się z komputera, tabletu oraz smartfona, do webinarium można dołączyć także w trakcie jego trwania.
Więcej o programie "Krowie na Zdrowie" na www.krowienazdrowie.pl oraz www.facebook.com/KrowieNaZdrowie
Źródło: informacja prasowa programu "Krowie na Zdrowie",

0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia