zetor crystal 160
-
Podobna zawartość
-
Przez czechp
Witam, zakupiłem zetora 8540 z 95 roku. Posiada on zegary phoenix (zespolone) i od momentu zakupu nie działa obrotomierz i licznik motogodzin. Obrotomierz co jakiś czas „zamyka” się i wraca w pozycje 600 obrotów. Z pradniczki obrotów wychodzą 3 przewody M Sz i masa. Przewód M nie jest podłączony do zegarów a Sz jest. Prądniczka jest sprawna a przewody całe. Prawdopodobnie coś jest nie połączone do zegarów lub źle połączone. Czy ktoś może pomoc gdzie wspomniane wyżej przewody powinny być podłączone w zegarach?
-
Przez lukash_n1
WItam
Mam problem z podnośnikiem w ciągniku Zetor Major cl80 rok prod. 2021 150mtg , a mianowicie przy podnoszeniu podpiętych maszyn głośno pracuje podnośnik(wyje) po rozgrzaniu oleju słabo podnosi. Poziom oleju ok. Słyszałem że ma on słaby podnośnik ale kiepsko radzi sobie już z 3 skibowym obracanym pługiem. Po telefonie do serwisu mówili że to puszcza zawór przelewowy. Wie ktoś gdzie on się znajduje i czy posiada on jakąś regulację?
-
Przez mf390
Witam, po wymianie synchronizatorów w zetorze 8540 skrzynia 4 z rewersem ciągnik na zapalonym silniku i na luzie jedzie, biegi ciężko wchodzą. Podczas wciskania sprzęgła przy jeździe ciągnik od razu się zatrzymuje jakby coś go hamowało. Na luzie i na zgaszonym silniku ciężko go ruszyć z miejsca. Docisk, tarcza i łożysko oporowe nowe. Gdzie szukać przyczyny?
-
Przez emtecc
Witajcie
Jak w temacie, posiadam ciągnik zetor proxima 100. Ma on dodatkowo większą średnicę przy siłowniach wspomagających. O to, że podniesie nie ma problemu ale co ze statecznością.
Chcę połączyć siewnik z agregatem uprawowym. Siewnik ciężki bo AgroMasz sr300 (860kg na tabliczce). Zaciekawił mnie agregat Dexwal Lion z wałem grzebieniowym/płaskownikowym (520kg). Hydropak solidny.
Tylko co ze statecznością takiego zestawu z Proximą? Mogę składać siewnik na uwrociach. Nie byłby to jakiś duży problem.
Ciągnik ma z przodu komplet obciążenia
ktoś pracuje czymś podobnym z tym siewnikiem?
-
Przez PatrykWiniszewski
Witam czy miał może ktos podobny problem? przedni napęd nie załącza się pomimo ze słychać cykniecie powietrza, kontrolka napędu po załączeniu normalnie się świeci. jakies pomysły |?
-

Rekomendowane odpowiedzi
agregat euromasz 4,20
Zetor Forterra 11441 + Strautman Zelon 290 DO