Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze zdjęcia raczej trudno powiedzieć co to za wał. Jeśli wiesz jakiej marki to napisz może ktoś ma i Ci napisze gdzie dostaniesz części.

Osobiście proponuję kupić oprawy z łożyskami o odpowiednim rozmiarze i udać się do jakiegoś w miarę sensownego tokarza a on dorobi Ci "półośki", które będą pasowały do wału i do kupionych łożysk. Jak już będziesz miał to w komplecie to dorobisz "jeśli nie masz" ramę i wał gotowy.

Opublikowano

sam nie wiem dokładnie z jakiej firmy ten wał ponieważ został on kupiony na złomie, ale z tego co widzę to w Uni jest podobne mocowanie. Tylko nie wiem dokładnie jak ta cześć cię nazywa :/ 

post-44260-0-23566300-1475430515_thumb.jpg

Opublikowano

Wygląda bardzo podobnie więc może to jest to. Sprawdź tylko czy nie jest zgięty bo jak jest to będzie rozwalać łożyska. Dziwne,że ktoś to wywiózł na złom skoro mógł sprzedać za lepszą kasę...może właśnie dlatego,że jest zgięty...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Hvelektronik
      Witam Kupie sekcje rozdzielacza bosch uszkodzone elektrycznie ale sprawnie mechaniczne stosowane były w ciągnikach case mxm , fendt 916-926, jcb fastrac i inne. Sekcje powinny być kompletne. Zdjęcia poniżej. Mogę zaoferować 400zł za sztukę kontakt 517 210 708

• Przez panmino
      chciałbym pożyczyć sobie wałek Bondioli & Pavessi z jednej maszyny do drugiej, ale nie wiem, jak rozgryźć, jakie ma parametry. Ktoś to ogarnął? Producent podaje swoje oznaczenia, nie sposób odnaleźć informacji o parametrach wałka i sprzęgła (chodzi mi o maksymalne momenty).

• Przez tomtom2406
      Panowie mam kilkanaście wałków PTO bondioli pavesi oraz WALTERSCHEID  , potrzebuje pomocy jak je rozkodować ile mają NM
    • Przez BKK
      Maszyna, jak w tytule. Szukam skrzynki bezpiecznikowej 4 rzędy po siedem bezpieczników. Lub chociaż informacji, gdzie mogę szukać.
    • Przez heniek47150
      Witam forumowiczów szukam instrukcji (jakiś danych do rejestracji) do przyczepy PJW 2.5 jednoosiowa wywrot na tył produkowana w latach 80

• Dodaj nową pozycję...
v