problem amazone d7 2,5m
-
Podobna zawartość
-
Przez grzyb430
Witam, czy ktoś przerabiał lub zakładał inne przyrządy robocze do tego typu maszyn? Chodzi mi o to, że mogę po prostu odkręcić skrzydełka jednak będzie mi gleba niszczyla podstawę grzadzieli. Może ktoś wie od czego można dobrać węższe odkładniczki oraz dzioby. Czy w ogóle to ma sens do głębszej uprawy czy musi być sierpowata slupica. Oglądając lemkena karta on też ma grzadziel pod kątem prostym podobnie jak u mnie. Chciałem zmienić grAdziele od Mandama spec HD, grubość pasuje jednak rozstaw otworów i typ mocowania już nie ;/. Nie chciałbym kupować nowej maszyny bo tą nam od nowego i jest ok. Pozdrawiam
-
Przez pala92
Witam mam kosa i lżejsze ziemie jade bezorkowo nim na ok 20cm. Ale chciałbym nim ogarniac też cięższe gleby. Myslałem o wymianie el roboczych na takie
https://allegro.pl/oferta/redlica-kos-unia-aw-267-13242538373
Chce też wyrzucić podcinacze i osłone redlicy i zakręcić tylko tę redlice.
Czy to zda egzamin? Czy maszyna będzie się zagłębiać na te 25-28cm? Czy sprężyny nie będą ustępować?
Myślałem o zakupie typowego trzybelkowca ale szkoda mi kasy na te kombinacje pod dopłaty tymbardziej że do tutaj mam siewnik poplonów i bym sobie ogarniał siew okrywy na zimę za jednym przejazdem
Dodam że o ramę się nie boje bo to wersja pancerna rzemieślnika wzorowana na UG więc jest też sporo cięższy.
Ta redlica od Amazone też ciekawie wygląga może taką?
-
Przez micgal39533
Witam Mam oferty na agregat runner z agro masz i rolex kbl szerokość 2,5/2,6m może ktoś użytkuje i podzieli się opinią lub coś innego zaproponuje -
Przez Gość
Jestem w trakcie zakupu brony talerzowej agro lift - POWER DISC z wałem daszkowym 60cm. Pytanie brać 2.7m czy 3m? Ciągnik renault 103 14 z turem.
-
Przez stillgottheblues
Cześć, jak ocenianie pracę półzawieszanych bron catros w najnowszej wersji?
Myślę o zakupie wersji 4003-2TS lub 5003-2TS na ciężkim wale gumowym.
Maszyna typowo do likwidacji ścierniska, poplonu, wymieszania obornika z glebą.
Jak wygląda temat "podskakiwania" / nierównomiernej pracy - oś transportowa unoszona aż nad talerze nie generuje wspomnianego problemu?
-

Rekomendowane odpowiedzi
MTZ 80 Pytanie o WOM
Ursus C-330 + Siewnik Nordsten Lift-O-Matic 2000 2,5m