-
Podobna zawartość
-
Przez andrewk
Piszcie jak przetrzymujecie obornik na pryzmie na polu - gdy np. płyta gnojowa jest pełna, a do 1 marca jeszcze daleko. Można przetrzymywać bezpośrednio na ziemi ? Jak nie to wystarczy dać folię pod spód ? Nie chcę nabawić się problemów z arimr, więc muszę zawczasu się przygotować
___________________________________________________________________________________________________________
AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca
-
Przez Łukasz4514
Koło mojej działki jest pole o powierzchni 12ha które nie jest użytkowane od roku. Dzisiaj byłem u właściciela tej działki z zapytaniem czy nie było by możliwości wydzierżawienia tego pola. Dowiedziałem się od niego że mógł bym uprawiać to. Tylko właściciel zgłosił ugorowanie gruntu jakiś miesiąc temu do ARIMR i powiedział że mam się dowiedzieć co można zrobić by znów uprawiać te pole (chciał bym tam zasiać pszenice ozimą) i w jaki sposób odwołać to ugorowanie i kiedy najszybciej da rade coś takiego zrobić.
-
Przez Gość kadioor
Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Ile procent dotacji muszę przekazać na dany cel? 80% czy 100%? Chciałbym wiedzieć czy zostaje jakiś procent dla siebie, który nie będzie sprawdzany na co został przekazany.
-
Przez Bizon_Ursus
przyjmę ziemię w dzierżawę woj . Świętokrzyskie okolice Ujazd , Kopiec, Krępa wiadomości proszę kierować na agrofoto w wiadomości prywatne lub pod podany numer telefonu 883 294 895 pozdrawiam .
-
Przez Bartys12
Witam Jeśli sąsiadka dzierżawiła mi ziemię przez 10 lat i teraz w grudniu kończy 60 lat i chce przejść na emeryturę z krus to może mi nadal wydzierżawić na 10 lat? czy może musi przepisać ziemię na syna lub córkę?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dopłaty do fotowoltaiki i ocieplenia budynków
Ursus C-355 & Pług ug3