Skocz do zawartości

Polecane posty

Kilka dni temu zakupiłem nową owijarkę do bel (dla ciekawskich, firmy Marco-Polo). Oczywiście w komplecie znalazł się licznik "Marco-Polo". Na sprawdzenie maszyny, spróbowałem zrobić kilka obrotów bez beli. Zauważyłem jednak, że LICZNIK nie liczy obrotów stołu. Co może być tego przyczyną? Ustawiłem go przykładowo na 16 obrotów, no i ogólnie go Włączyłem, a on cały czas pokazuje 0. Za małe obroty traktora, a może ten magnes co się prawie styka z śrubą NIE ŁAPIE SYGNAŁU ELEKTRYCZNEGO od stołu?

 

Czekam na odpowiedź,

P O Z D R A W I A M ! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Thomas2135    1190

Sprawdź połączenia przewodów, bo niedawno też był podobny problem u innego użytkownika w innej owijarce. Z resztą co tu sprawdzać, jest na gwarancji, więc dzwoń i niech wymieniają jak czujnik dobrze ustawiony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

lukbold    399

myślenie nie boli. przyłóż magnes do czujnika i sprawdź czy liczy. Zewrzyj styki we wtyczce licznika i sprawdź czy liczy... przeanalizuj co Ci wyszło i masz zagadke rozwiązaną 

Edytowano przez lukbold

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×