Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz nam, jak bardzo ciężko jest kupić 1l Hipolu i nalać tyle by na miarce pokazał się odpowiedni poziom? Bo rozumiem, że zadawanie pytań w tematach istniejących to dla ciebie kompletny Matrix. Za to dublowanie dla byle pierdół to sposób na życie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kufcio
      Witam
      szukam manuala lub tłumaczenia nazw w dziale "parametry" żeby samodzielnie skalibrować czujniki w belce opryskiwacza 4AX.
      Mam kilka zastrzeżeń co do pracy tej belki, niektóre oczywiste parametry poszczególnych czujników wymagają kalibracji kolejnych. I tak np. żeby zwiększyć agresywność boomcontrol należy przeprowadzić kalibracje czujników kątowych belek.  W menu "parametry"  występują tylko skrócone nazwy oraz numeracja poszczególnych pozycji.
      Instrukcja użytkownika opisuje przebieg kalibracji ale zaledwie 6 parametrów (trapez - góra i dół oraz pozycja parking) wszystkich parametrów jest 132szt w moim przypadku.
      Sprawa wydaje sie banalna ale bez opisu nie uda mi sie nic wpisać. Pozostanie serwis.
      BTW rozwiązanie menu kalibracji jest ciekawe jak na dzisiejsze czasy... w jednym oknie odczytujesz a w drugim zapisujesz.. jakby terminal nie mógł mieć funkcji nauki położeń krańcowych tak jak np w kombajnie to sie robi.
      Opis menu parametry może być również od innych opryskiwaczy LEEB -0 myślę ze to będzie to samo znaczyło.
      Dziekuje
      Pozdrawiam  
    • Przez rolnicyzmazowszateam
      Witam!
      Gdzie można zrobić aktualne badanie techniczne opryskiwacza biardzki i jak to przebiega?
      Z góry dzięki za odpowiedź.

• Przez ACoCieTo
      wymieniałem membrany w pompie, zalałem na warsztacie ropą żeby przepłukać po zamontowaniu, wszystko było dobrze pompa dawała ciśnienie, pochodziła chwile, spuszczam rope, zakręcam korek, wlewam olej (akurat turdus, wcześniej dolewałem hipola) no i nic, jeden bombel puściło i stoi w zbiorniczku, kręcenie wałkiem ręką czy włączenie wom nic nie daje. odkręcam korek spustowy to elegancko wylatuje, zakręcam to stoi. widział ktoś kiedyś coś takiego? co z tym zrobić? w tej pompie chyba nie ma odpowietrznika? jak na nic innego nie wpadne to w poniedziałek wykręcę ją, dam do góry nogami i chyba przez korek spustowy wleje z pół litra.
    • Przez thesykacz
      Witam zakupiłem Krukowiak optimal 400l belka 12m nie bardzo wiem jak go ustawiać nie ma zaworu stalocisnieniowego . Pryskam Ursus 3512 chce żeby tak 300l na hektar wypryskac. Ni jak mi to nie wychodzi 4L za wolno 1H za szybko ciśnienie lekko powyżej 2. Jak d obrać odpowiednią prędkość i ciśnienie?  
    • Przez czwarty
      Nie aktualne ....po rozmowie z serwisem sprowadzony na ziemię .....stosujemy tylko przelicznik x1.3 do RSM 30 
      Proszę o pomoc zapomnieliśmy gdzie się zmienia gęstość cieczy w opryskiwaczu Hardi Renger  (RSM) komputer HC2500.... Pamięć jest zawodna i nigdzie nie możemy znaleźć tego w internecie.Dziekuje za pomoc.

• Dodaj nową pozycję...
v