Skocz do zawartości
ursus385forest

elektroniczny licznik

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Licznik

witam wszystkich.

będąc zmęczony kiepską jakością i częstymi awariami liczników na linkę do ursusa postanowiłem przy okazji odnawiania ciągnika założyć w nim elektroniczny licznik obrotów i mtg. Nie mogąc nigdzie znaleźć takiego licznika jak montowano oryginalnie zakupiłem licznik zetora na 3 piny i prądniczkę na 2 piny ale po podłączeniu wszystkiego i odpaleniu okazuje się że licznik zawyża obroty ponieważ silnik prawie gaśnie a na zegarze jest 1000 obrotów wciskając gaz do połowy licznik się zamyka. zegar sprawdziłem w ursusie 1634 i obroty pokazuje tak jak powinien ale wskazówka od czasu do czasu podskoczy ponieważ tam jest napęd na 3 piny. czy fabrycznie nowa prądniczka zakupiona w sklepie może nie działać prawidłowo i czy zawyżone obroty mogą być spowodowane prądniczką?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
konrad82    46

zła relacja kół na wale i na alternatorze. Wpisz na allegro licznik do bizona i tam poszukaj u tego sprzedawcy elektroniczny licznik za 140zł.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak tylko jak sie nie myle to bizon ma instalacje na 24 i alternator nie jest podłaczany do napedu licznika. sprawdziłem zegar dosłownie przed chwilą u kolegi który też tak jak ja przerabiał licznik na elektroniczny i zegar pokazuje prawidłowe obroty i też wskzówka od czasu do szasu podskoczy ale to przez to że on ma starszy typ zegara i prądniczki na 3 piny a ja już mam na 2 wiec wszystko wskazuje na to że to chyba wina prądniczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez asus83
      Wiatm wszystkich.Mam ładowarke teleskopową manitu  724  120koni i mam problem palą się cztery kontroli po włączeniu silnika i nie gasna. Pierwsz kontrolka to jest: lampa temperatury skrzyni biegów,druga lampa od niskiego poziomu płynu hamulcowego .trzecia lampka od temperatury wody i ostatnia od zatkania filtrea powietrza.Jaka możę być tego przyczyna ze to wszystko się pali jka się urochomi silnik i jest jeszcze sygnał dźwiękowy.Proszę o pomoć!
    • Przez radek5314
      po wlaczeniu swiatel drogowych w c360 pali mi bezpiecznik 2 od gory, zalozylem nowy i znowu to samopozostale swieca bez problemu i z tymi nie mialem do tej pory problemu, dzis mnie noc juz zlapala i nie mialem kiedy zajrzec, od czego zaczyna przy szukaniu usterki jakies zwarcie gdzies zapewne, przerabial juz to ktos kiedys?
    • Przez wojtal657
      witam, po podłączeniu wtyczki z przyczepy do gniazda nastąpiło zwarcie , nie działają swiatła pozycyjne  i kierunkowskazy , a poza  tym wszystko działa , z bezpiecznikami nic sie nie stało . Co może być przyczyną?
    • Przez zubr91
      witam mam problem mianowicie tydzien temu padłmi przełącznik wymieniłem go na nowy i było wszystko ok aż do dzisiaj przy uruchamianiu przełącznik nie łapał tylko włączał sie i wyłączał tak szybko i po drugie rozładowało mi akumulatory nie wiem czy nie podłączyłem źlei ich nie wyczerpało z mojej winy gdy podładowałem to przy rozruszniku podczas startowania robi takie trrrr i raz po raz załapie czy to moze byc wina rozrusznika jak długo startuje to przełącznik 12/24 robi sie gorący pomoże ktos?
    • Przez krystianr
      Witam wszystkich.
      Mam taki problem, otóż kupiłem nowy alternator z regulatorem i teraz jak go podłączyć?
      W załączniku daje zdjęcia nowego i starego alternator.
      Ja to tak widzę w tym nowym : czerwony B+ czarny B- zielony D+
      brązowy to masa

      Z góry dziękuję za pomoc



×