Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój dziadek ma Lede z 2003 roku nie jest wcale gorsza od oryginału bo wszystkie

podzespoły są z Rosji w Polsce to składają i zakładają kabinę już krajową

Opublikowano

Panowie, każdy z was pisze co innego i tylko paru dobrze. Władimirec Leda były produkowane od 1996 i jeszcze dziś można kupić nowego, ale w Polsce ciężko o to. Ja mam Władimirec T-45A i Ledę- są to sprzęty nie do zajechania, mocne silniki jak i konstrukcje. Pracuję nimi u stóp BABIEJ GÓRY głównie w lesie, ale w polu też coś podoram- pług 4-skibowy za T-45 idzie bez problemu biorąc pod uwagę teren. W Ledzie trochę słaba jakoś wnętrza kabiny, ale po dobrym konserwowaniu nic się nie dzieje- po wszystkim innym widać, że to porządne ciągniki.

Opublikowano

kolo mnie bała firma ledy i robili wladimirce widzialem nawet te z przednim napędem co maja 30 koni spoko maszyny

Witam!

Czy mógłby mi Pan podpowiedzieć co to znaczy "koło mnie" - t.j. gdzie dokładniej szukać tego producenta - bardzo mi na tym zależy!

Pozdrawiam

Maciej.

Opublikowano

Widzę, że temat o moim ciągniku :D. Firma Leda nie produkowała ciągników a tylko je składali z ruskich części importowanych i szły na polskie składnice. Leda niczym szczególnym się nie różni od zwykłego. Ma trochę polskich części jak opony, instalację pneumatyczną, opcjonalnie kabinę z Sokółki (mój ma ruską z otwieraną szybą), mają inne światła, później miały też tarczowe hamulce. Reszta podzespołów to ruskie. Na reflektorach roboczych mam jeszcze CCCP. Silnik i skrzynie mam w kolorze czarnym. Ojciec jak go kupował to miał do wyboru dwa: Z ruską kabiną i czarnym silnikiem i z polską kabiną i czerwonym silnikiem. Wziął oryginała bo polska kabina była gorzej wyposażona. Ursusczesio chyba że chodzi Ci o te nowe z okragłymi maskami to nie wiem, bo się z takim nie spotkałem jeszcze.

Opublikowano

Koledzy Leda Ledą, ale były też Ledy T30A80???!!! :D kurde im więcej czytam o tym ciągniku tym bardziej mnie pozytywnie zaskakuje :P B)

Tą Ledę raczej na allegro już widzieliście??? lux maszyna

http://allegro.pl/wladimirec-t-30a-80-leda-i2031493370.html

Czy ktoś z Was spotkał się już z takimi Ledami? :rolleyes: bo nas z ojcem garnie za 2 lata ściągnąć T30 albo T45 z Rosji, ale zobaczymy jak z kasą będzie ;)

Opublikowano

Wladimirca w polsce skladali od 1994r na początku do 1996r nazywal sire tylko wlafimirec t25a miał starą kabine ale juz inne kierunkowskazy okrągłe ,lampy tylne z uaza siedzenie polskie inny licznik plastikowy I wyzej umieszczony opony byly polskie stomila takie jak w c330, zmieniono hamulce, instalacje I troche silnik inne filtry bagnet od oleju w innym miejscu swiece zarowe w glowicy i jeszczepare rzeczy w 1996 r zmieniono kabine I wtedy zaczą sie nazywac wladimirec t25a leda I juz do konca prokukcji nic nie niezmiano co do jakosci moim zdaniem byla taka sama jak w tych produkcji zsrr mam takiego od nowosci  z1995r jeszcze z stara kabina I złego slowa nie moge na niego powiedzieć przez 19 lat pracował na 10 ha pola I 3 ha łąki jako jedyny traktor I w zimie przy zrywce drzewa teraz od 6 lat prcuje tylko na 5 ha pola I jeszcze niemiał nigdy remontu ani skrzyni ani silnika I jeszcze ma moc I nie pije oleju jedynie co sie wnim zepsulo to 3razy urwalo sie tylne koło I 2 razy przednie ale to pewnie dlatego ze robi w zimie w lesie I ma ciezka I hamulce ten nowy typ bardzo sie psuja I wedlug mnie pridukcji polskiej jest leprzy niz zsrr bardziej komfortowy 

Opublikowano

Wrzuć foty tego władka do galerii , jak @ursusczesio zajrzy kiedyś na af i znajdzie ten temat to się ucieszy bo z 10 lat temu bardzo poszukiwał informacji i zdjęć tego ciągnika.😁😅

Opublikowano
Dnia 6.02.2020 o 23:53, PassatTDI napisał:

Wladimirca w polsce skladali od 1994r na początku do 1996r nazywal sire tylko wlafimirec t25a miał starą kabine ale juz inne kierunkowskazy okrągłe ,lampy tylne z uaza siedzenie polskie inny licznik plastikowy I wyzej umieszczony opony byly polskie stomila takie jak w c330, zmieniono hamulce, instalacje I troche silnik inne filtry bagnet od oleju w innym miejscu swiece zarowe w glowicy i jeszczepare rzeczy w 1996 r zmieniono kabine I wtedy zaczą sie nazywac wladimirec t25a leda I juz do konca prokukcji nic nie niezmiano co do jakosci moim zdaniem byla taka sama jak w tych produkcji zsrr mam takiego od nowosci  z1995r jeszcze z stara kabina I złego slowa nie moge na niego powiedzieć przez 19 lat pracował na 10 ha pola I 3 ha łąki jako jedyny traktor I w zimie przy zrywce drzewa teraz od 6 lat prcuje tylko na 5 ha pola I jeszcze niemiał nigdy remontu ani skrzyni ani silnika I jeszcze ma moc I nie pije oleju jedynie co sie wnim zepsulo to 3razy urwalo sie tylne koło I 2 razy przednie ale to pewnie dlatego ze robi w zimie w lesie I ma ciezka I hamulce ten nowy typ bardzo sie psuja I wedlug mnie pridukcji polskiej jest leprzy niz zsrr bardziej komfortowy 

Zmiany mechaniczne typu silnik hamulce to ruscy zmienili nie polacy nasi tylko kabine dołożyli i opony instalacja pneumatyczna od c-330 była montowana za dopłatą już wcześniej kierunki okrągłe z przodu też są z uaza