News
ufojola

pomóżcie !!!! pilne case mx 90C

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Case
ufojola    1

pomóżcie mam sprawę jesienią wymieniłem olej do hydrauliki w ciagniku case mx 90 C I turze QUICKE 950 i wszystko sprawnie chodziło a dzisiaj zapiołem łyżkę i nawozilem ziemię 3 razy nasypalem i pojechałem 4 raz nabrałem pełną łyche i hydraulika przestała działać ani tur nie chodzi ani wspomaganie ,podnośnik i hamulce . poradzcie co to może być! !!bo trzeba w pole wychodzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetor7045xD    7

Sprawdź ciśnienie jakie podaje na wyjściu z tyłu. Wepnij manometr i puść cisnienie trzymaj tak długo aż nabije i będziesz miał pewność co do ciśnienia. powinno być około 205 bar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ufojola    1

ok ale gdzie dokładnie z tyłu
do wyjścia na hydraulike do przyczepy
nie wiem a może to być wina tego ze np oleju mało bo mi mechnik jeden tak mówił

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

sadek9    68

jak jest mało oleju to w pierwszej kolejności stan oleju, filtry a później inne usterki. a ciśnienie tak jak kolega wyżej napisał wepnij manometr w wyjście hydrauliczne co podpinasz np wywrotkę i zmierz ciśnienie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetor7045xD    7

Musisz zacząć sprawdzać po kolei od ciśnienia, oleju mógłbyś dolać dla pewności że na pewno go nie brakuje. Z tego co wiem jak mi się pompa zapowietrzyła to gdy stał zgaszony pod duża górę i jak odpaliłem zaczęła wyć. Więc gdyby olej nie dochodził to byś słyszał odgłosy dochodzące od niej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    361

Pewnie około 6tys. Znajomy chciał kupić do MX 100 i stwierdził że zregeneruje.


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Darek1986
      witam. mam pytanie gdzie znajdę  czujnik pod pedał sprzęgła  do case są tam dwa ten jeden znalazłem ten większy a tego małego nie mogę  morze  mi ktoś pomorze .
       
    • Przez PronarekP5
      Witam kolegów , kupiłem Case CS 110 , ciągnik miał problemy przy odpaleniu na zimnym silniku poniżej temparatury na zewnątrz 0* , i był na moje oko mulowaty trochę ,  i od tego się zaczęło ... Wymontowalem pompę wtryskową i poszła do sprawdzenia , pompa ok wszystko elegancko , ale teraz problem z ustawieniem jej ponownie , ustawiałem wg. znaków i blokaz ciągnik za Chiny nie odpali dymi jak wściekły i nic , czyli nie to miejsce , cechy na pompie ok , blokada na kole zamachowym , i nic , nawet był na GMP ustawiony i pompa na cechy i nic, różne kombinacje były próbowane , i nic , czy ktoś z was ma skuteczny patent na zamontowanie i ustawienie pompy wtryskowej w silniku sisu ? 
    • Przez bartekandruszko
      Witam. W moim case pompa hydrauliczna znaczyna wyć przy obrotach około 800 później cichnie i znów zaczyna wyć od 1600 do 1700 a później znów cichnie, agregat podnosi biegów nie rozłancza niby wszystko ok, ale jak zacznę podnośić maszynę na tylnym tuzie przy tych obrotach co wyżej napisałem to się wycisza a jak podniesie do końca to znów wyje. Czyżby to były objawy umierajacej pompy? Pozdrawiam 
    • Przez johny
      Witam czy miał ktoś z was styczność z ciągnikami tej serii JX a szczególnie chodzi mi o JX 90 a jak wiał to jakaś opinia jak wygląda itd >??
    • Przez kotek85
      Witam,
      Potrzebuje żeby ktoś mnie nakierował w sprawie Case Mx135, przed miesiącem go kupiłem i dwa dni temu podczas jazdy a właściwie to hamowania zapala mi się w momencie naciśnięcia pedału hamulca na pulpicie kontrolka przedniego napędu, puszczam pedał i gaśnie wciskam znów się świeci. Dodam że jak rozróbę pedały i nasikam osobno to ta kontrolka nie świeci się, gdy oba pedały są spięte to przy hamowaniu znów świeci. Podejrzewam jakiś przekaźnik lub zwarcie ale nie wiem gdzie szukać rozwiązania bardzo proszę opinie na ten temat.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.