News
Lespki007

case 7120 problem z paskiem klinowym alternatora

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Lespki007    1

Witam

Mam case 7120 i mam z w nim problem z wielorowkowym paskiem klinowym alternatora a mianowicie zsuwa mi ten pasek o około 2 kliny w stronę silnika na górnym kole pasowym (tym na którym jest wentylator). Założyłem już nowy napinacz paska, nowe koło pasowe na alternatorze, nowe górne koło pasowe (te na z którego zsuwa), koło na wale z amortyzatorem założyłem inne od ciągnika który się spalił ale z paskiem do końca nic się nie działo. Podstawę górnego koła pasowego również założyłem nową (nowego typu z dwoma zigerami bo oryginalnie miałem starego typu i sądziłem że wałek wysuwa się z łożyska). Pompę wody dałem do przetoczenia (była idealnie równa). Żaden z zabiegów nie pomógł. Może ktoś z was mi podpowie co jeszcze może być nie tak.

Z góry dziękuje za pomoc i liczę na szybką odpowiedź ponieważ mam większość gospodarstwa do przesiania ponieważ praktycznie wszystko wymarzło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Lespki007    1

no tak nie osiowość ale co może być tego przyczyną skoro w większości części są pozakładane oryginalne i nowe. zgodnie z katalogiem części

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gadget    0

Kolego jak spisuje Ci się ten ciągnik?

Mam zamiar kupić 7110 ze skrzynią z biegami pod obciążeniem z 1993 r..

Maszyna wydaje się być w dobrym stanie, jak z dostępnością części ?

Będę wdzięczny za odpowiedź..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lespki007    1

kolego mam ten ciagnik od ponad 3lat pracuje u mnie jako ciagnik podstawowy i pomijajac teraz ten pasek to nic wiecej sie w nim nie dzialo. z tego co wiem to trzeba uwazac na olej w skrzyni biegow lepiej go nie mieszac i miec na oryginalnym. jesli chodzi o czesci to jesli jakies beda potrzebne to nie bede mial problemu i mysle ze Ty tez nie bo wiekszosc czesci w tych modelach jest taka sama od case 7110 do case 7250 pro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez johny
      Witam czy miał ktoś z was styczność z ciągnikami tej serii JX a szczególnie chodzi mi o JX 90 a jak wiał to jakaś opinia jak wygląda itd >??
    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Bodzix89
      Witam. Mam problem z przednim napędem w moim Case mx 100c a polega on na tym że go nie rozłącza cały czas czuć że ciągnie. W czasie przełączania przycisku na pozycję 0 lub 1 słychać że przekaźnik reaguje. Nie bardzo wiem gdzie znajduje się elektrozawór od napędu może ktoś pomoże? Z góry dziękuję 
    • Przez Maikel1987
      Warto kupować takiego case ?? Mam jednego właśnie 2007 roku z turem i 6200 mth  przyjechał z Francji . Cena brutto 105 tys zł . Warto ? Jak te silniki iveco się spisują ? Czy może lepiej model jx 90 szukać ?? 
    • Przez grego
      Bawił sie już ktoś w te sprawy w MX? Mam dwa problemy w ciągniku, wentylator nie działa na pierwszy biegu, na pozostałych owszem, przełącznik sprawdzony. Uwalony rezystor? Nie miał bym wątpliwości gdyby działał tylko 3 bieg czyli pomijający rezystor. Oczywiście najłatwiej sprawdzić..., tylko czy ide w dobrym kierunku bo trzeba dach ściągać i sporo rozkręcać.
      Druga sprawa, klima słabo mi działała, więc został dobity czynnik, ale jak się okazało winny był zalepiony skraplacz w kabinie. Wyczyściłem go i dopiero powietrze zaczeło dmuchać. Klima się załącza, słychać pstryknięcia tylko po chwili włącza się kontrolka i klima nie działa. Działa za to na pierwszym uwalonym biegu gdy powietrze nie dmucha, gdy zacznie to moment i się rozłącza... WTF? Elektryka czy jednak coś z układem?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.