Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam ,

Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

Opolskie tak samo, ja podpisałem po 450 netto, myślę że to nie jest zła cena, gwarantuje jako taki zysk, a jak pszenica tak pikuje to może być róznie

Opublikowano

w 2015 ceny bez kontraktu były lepsze. ale te 400 zl gwarantowalo Ci jakis zysk, a w 2014 kto nie miał kontraktu to sprzedawał nawet poniżej 300 netto. Dlatego każdy umie liczyć i wie jaka cena gwarantuje mu satysfakcjonujący zysk. A jak piszecie że pszenica w żniwa może być nawet po 500 to za mokrą kukurydze nikt nie da tez 500. Cena w 2015 tylko dlatego byla taka dobra bo była susza i kukurydza najbardziej oberwała, a co roku raczej jej nie bedzie

Opublikowano (edytowane)

w 2014 też nie miałem kontraktu  ale zdążyłem zawieźć kilka dni po otwarciu skupu i dostałem wyjściowo po 400netto a od następnego tygodnia od razu staniała, ja mam kilka opcji przeznaczenia kuku, może ktoś kupi na kiszonkę, może będzie dobra cena w skupie tymbardziej że powstaje nowa mieszalnia pasz w mojej okolicy, a w najgorszej sytuacji ześrutuje się CCM dla tucznika

Edytowane przez jasko1993
Opublikowano

kuj-pom 455plus vat lokalnie umowa min 25t

Opublikowano

Małopolska 420-410 netto za kukurydzę do 30% wilgotności. Jak kukurydza będzie miała poniżej 30% to plus 6 zł za każdy procent. To samo się tyczy powyżej 30% wilgotności

Opublikowano

Małopolska 420-410 netto za kukurydzę do 30% wilgotności. Jak kukurydza będzie miała poniżej 30% to plus 6 zł za każdy procent. To samo się tyczy powyżej 30% wilgotności

firma czy prywatnie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez elux
      Witam
      Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
      Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
      Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
    • Przez figlewicz
      Chciałbym posiać kukurydze na ziarno. Przeglądałem sklepy ale nie wiadomo co wybrać. Co wy siejecie?
    • Przez Romek3249
      Witam. Czy w jednym zabiegu można połączyć Tilt Turbo 0,8, Faxer(prochloraz) 0,8 , Stabilan 0,8, Moddus 0,24, Plonvit Opty 2,4 kg i siarczan magnezu 3 % ? Bo zdania są podzielone. Kolejność mieszania zachowana oczywiście, tylko kwestia czy to nie uszkodzi pszenżyta czy pszenicy ?
    • Przez armin089
      Witam,czy orientuje się ktoś na jakiej zasadzie działa wieloprogowy czujnik poziomu nasion w siewnikach firmy Agro masz?
  • Dodaj nową pozycję...
v