Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heeee  :wacko: o co kaman??

O czym piszesz? odrzutnik oleju, simering?

Zakładam że chodzi ci o ciągnik - chyba.

Opublikowano

A o czym mogę pisać w dziale Ciągniki rolnicze>Ursus c-4011 do c-362 > Silnik i osprzęt? O pralce?

Chodzi mi o wymianę uszczelniacza zwanego simeringiem na wale korbowym ciągnika ursus c-360 od strony koła zamachowego. Czy do wymiany  lepiej zdjąć pokrywę czy nabijać simering bez zdejmowania pokrywy?

Opublikowano

FACET mi nie pokazuje w jakim dziale piszesz, mam tytuł i tyle, wydłub i wbij nowy.

Opublikowano

jak zdejmiesz obudowę to pewnie uj strzeli uszczelke miski olejowej i może cieknąc bez problemu bez zdejmowania wymienisz tylko jest mega problem nabić nowy bardzo łatwo go wywinąć o wał jak jest stary który był jeszcze na odrzutnik ja kiedyś owijałem wał blachą z puszki od piwa bo inaczej nie chciał wejść na wał 

Opublikowano

Założyłeś kijowo lub kijowy kupiłeś te czerwone są dobre Ja założyłem jakieś 1,5 miesiąca temu i sucho Dobrze wrzucić do ciepłej wody i wpychać i wbijać delikatnie , lepiej na uszczelniacz  a nie wszystko uwalone olejem tylko na Polskę była chała na eksport szły z uszczelniaczami 

Opublikowano

adi skończ głupoty gadać  półtora miesiąca temu zmieniałeś i do tej pory ciągnik pewnie stoi albo może pochodził z pół godziny to co ma tam cieknąć 

przecież z odrzutnika nie cieknie  tylko się może pocić   więc to nie jest tak straszny kłopot żeby kupować nową pokrywę  i koło albo przerabiać stare tyklo po co  ja juz w killu  silnikach zauważyłem  że jak było robione osiowanie bloku to te symeringi potem tzymają tylko chwilę bo wał poszedł minimalnie w górę i symering dobrze nie dolega  a odrzutnik zawsze będzie trzymał

Opublikowano (edytowane)

Co skończ głupoty gadać po przedni uszczelniacz  4 lata temu jak nie wiecej 7 lat czy 8 nie pamiętam dokładnie i sucho było a że robiłem rozrząd  na tamte wakacje  to uszczelniacza nie zmieniałem a koło wyciągałem 10 razy  Jak zmieniłem zrobił 7 mtg nie pito  mi że pół godziny bo robiłem te uszczelnienie  przy okazji jak lutowałem chłodnice i sucho jest a dostał w d*pę trochę. Ty odwieczny masz problem  z uszczelnieniem tych złomów  że ci cieknie.Po 2 borek jest mowa o przednim uszczelniaczu że trzeba zmieniać koło pasowe również bez gwintu, na odrzutniku trzymał? koniec misy  upieprzony nie dość że misa upieprzona to idzie jeszcze przez koło zamachowe do środka gdzie siedzą tarcze sprzęgłowe po dobrym czasie mogą zostać za olejone.Do tych złomów  trzeba wyczucia i cierpliwości a nie składać jak  po padnie.

Edytowane przez Adi96
Opublikowano

Adi to ty głupoty piszesz.Trafiłeś dobrą pokrywę dobrze wycentrowany otwór pod wał to n ie cieknie.Zmieniasz pokrywę na uszczelniasz to bierz 4 ze sklepu bo pasuję w miarę jedna a reszta to nawet bida jest uszczelniacz wcisnąć tak te podrywy nowe robią i nie tylko na uszczelniacz ale na odrzutnik to samo czyli loteria.

Opublikowano (edytowane)

A na kij go osiować  skoro jest prosty  nie przegrzany nie spawany i wał nie był zatarty  nie osiuje bez potrzeby tylko tutaj opinie  pseudo znawcy że daj do zakładu żeby wyosiowali blok,jakoś nie miałem osiowanego i dobrze jest.Skoro dobrze jest  to po co zaczepiać skoro nie swędzi

Edytowane przez Adi96