Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Mam problem z radiem 

http://allegro.pl/r17-radio-samochodowe-fm-mp3-usb-sd-aux-pilot-i5853098105.html

Dziś dostałem nowe radio, najpierw podłączam do akumulatora, aby sprawdzić

Po podłączeniu zadziałało i zaraz zgasło ( jakby jakis kabelek nie lączył - ale kostki nowe)

Później patrzyłem wszystko : łączyłem na krótko - bezpośrednio bez kostek i NIC

Proszę o Waszą pomoc.

Edytowane przez matijas67
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Objaw pasuje do odwrotnego podłączenia zasilania. Jak radio na gwarancji to do reklamacji, ale jeżeli faktycznie zasilanie było błędne to i tak to stwierdzą i nie uznają reklamacji. Jeżeli nie ma gwarancji to do naprawy, bo sam i tak nic nie zrobisz.

Opublikowano

A o żółtym pisało? nie wierzę, żółty nie jest potrzebny żeby radio działało, żółty jest tylko podtrzymaniem pamięci radia, które i tak nie sprawdzi się w ciągniku w którym masz wyłącznik prądu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez agronomek
      mam masseya 6180 i ciągnie tylko 30km/h bo na 4 biegu .nie dziala power shift- jak go odblokowac? z gory dziekuje:)))
    • Przez piotrek007
      witam mam MF 8110 i przestał mi dziłac podnośnik, blokada mostów ,WOM ale działa mi przedni naped a pól biegi te A B C D moge jedynie znieniać po wyciśnieciu sprzegła przewody i kostki spryskałem WD40 i bezpiecznik ok i nie wiem cio mogło sie stać pomocy dziekuje za odp
    • Przez Vladimir
      Witam wszystkich :rolleyes: nie chodzi o awarię, lecz udoskonalenie... umarzyło mi się Panowie radyjko do Władzia, bo jeszcze tego mi tylko brakuje. Kabinka jest cichutka, bo i młoda no i Ruska ostatnio z telefonu puszczałem sobie muzykę i słychać bez problemu-ale jednak chciałbym system Trakto-audio i tu mam taką prośbę/pytanie do wszystkich, a zwłaszcza elektryków może tu obecnych :rolleyes:

Wiem, że radyjko trzeba po prostu podłączyć pod + no i -, czyli masę :rolleyes: ale ja nie chcę instalacji przeciążać, bo już parę rzeczy podłączyłem... :unsure: chcę zrobić osobną instalację do radia :rolleyes:
      Jak to zrobić najlepiej i oczywiście na jakich bezpiecznikach...?

Chciałbym też zrobić jakiś wyłącznik na przewodzie + od radia, żeby przy odpalaniu było odłączone na bank, tylko nie wiem, czy wtedy pamięci nie będzie tracić-bo wystarczy bezpiecznik...? :rolleyes:
    • Przez DawidWsik
      Witam mam problem ponieważ gdy włączę blokade to tylko jedno tylne koło zamieli. Przednie blokuje dobrze. Ciągną oby dwa
    • Przez jelonek2012
      Hej chłopcy - przydałaby mi się pomoc. Potrzebuję się dowiedzieć jaki model radia można dopasować do Claasa Axiona 810. Jak już wszyscy wiemy niedługo są Walentynki i chciałam kupić mojemu kochanemu mężusiowi jakieś fajne radyjko z kartą pamięci, nie mam tylko pojęcia co tam można zainstalować. To jak? Pomożecie?
      gallery pages (1).pdf
  • Dodaj nową pozycję...
v