Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chyba bardziej zielona plandeka niż granatowa. Tak to ja i przyznaje się, że w tym roku raz sprzedałem łapom po cenie, po jakiej twoi koledzy (i pewnie ty też) wołaliście za 8 godzin, a teraz idą bo wiedzą co mam ale nie handlujemy...o czy juz nie napisałeś, to po pierwsze. Po drugie od trzech sezonów wożę towar po sortowniku z wagą z 15,2-15,5kg a od 20 czerwca 40+(wiekszość towaru nawet teraz jest kopana na 2 wkładki) którego nie ma co porównywać z towarem bezpośrednio z kombajnu(nie mówie o twoim ) i mozesz mi wierzyć lub nie, ale kupujący wie co u mnie kupi i nawet łapa da wiecej, bo od początku do końca mam jednolity towar. Ale widze, że kolega wie wiecej niż ja a zwłaszcza po ile sprzedaje, pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

a kiedy mnie widzialeś?łapie sprzedam dwa tygodnie temu w czwartek gdy inni workowali po 6. 

Reasumujac: żeby być bohaterem trzeba mieć dobry towar

Edytowane przez przemol87
Opublikowano

Przemol ma rację . Ja też sprzedaje ziemniaki po sortowniku i można dostać drożej . Pamiętam jak kiedyś byłem na zjazdowej jeszcze z astrą wiadomo drobniejsza . Sprzedałem łapie taniej a on z mojego samochodu sprzedał od ręki bo miał nagranego klienta i trochę zarobił ., a jeden na rej esi jak się ze mnie wyśmiał , że na mnie tyle zarobił . Ja się trochę wkurzyłem i poczekałem dwie godziny i kolega z Sieradza już cenił po ile mi dał łapa a po ile on dostał i kiedy zjechał do domu to już nie czekałem . Taki jest polski chłop .

Opublikowano

Ale przeżywacie te handle, mi tam by się 2 godziny nie chciało stać i czekać co się stanie jak mam towar sprzedany. Akurat tak się złożyło ,że wygrałeś bo był dowóz i cena spadła ale gdyby poszła w górę to dopiero by ci przykro było, i po co ci to? A swoją drogą to jednak przypał, jak ktoś w taki sposób na tobie zarobi, że z twojego samochodu sprzedaje twój towar drożej a ty się na to patrzysz :wacko:

Opublikowano

Sprzedaje się handlarzowi z wiedzą że na tobie zarobi i taka jest rzeczywistość . Sprzedaj handlarzowi towar i niech się umoczy to będzie cię omijał szerokim łukiem .

A wiesz jak mi się dobrze spało jak przyjechałem ?  :D

Opublikowano

Co do cen handlarz weźmie szybciej ale taniej samemu drożej ale czas dłuższy wszystko zależy od danej sytuacji. U mnie miłek i bellarossa najładniejsze a sprzedaje detalicznie po 80gr/kg

Opublikowano

te ceny to ponizej kosztow produkcji.

Przyznam,ze czytajac i ogladajac zdjecia niektorych rolnikow co stosuja do uprawy ziemniakow aby zwiekszyc plon to nie wiadomo czy sie smiac czy plakakc. Co maja wspolnego EMY z Zytnia wodka?

Mysle nad tym i stwierdzam,ze niektorzy to niezle bujnieci.

Opublikowano

te ceny to ponizej kosztow produkcji.

Przyznam,ze czytajac i ogladajac zdjecia niektorych rolnikow co stosuja do uprawy ziemniakow aby zwiekszyc plon to nie wiadomo czy sie smiac czy plakakc. Co maja wspolnego EMY z Zytnia wodka?

Mysle nad tym i stwierdzam,ze niektorzy to niezle bujnieci.

To się pije i to drugie też się pije . Po tym drugim cieszy się głowa a po pierwszym jest lepszy system korzeniowi .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer1111
      Poszukuje ziemniaków paszowych  lubelskie
    • Przez Szydre
      Witam! 
      Nie wiem czy w dobrym dziale piszę to pytanie. Macie jakieś sposoby na przetrzymywanie ugotowanych ziemniaków dla świń? Mam 4 świnie i ugotowałem dla nich parnik ziemniaków, jak je przetrzymywać żeby nie skisły? Zostawiłem je w skrzynce wystudzone w ciemnym, chłodnym garażu. 
    • Przez warchest
      witam sprzedam obsypnik do ziemniakow 3 rzedowy stan dobry lokalizacja powiat płocki , nr tel 728 381 453 lub 728 563 090 

• Przez MarcinSp10
      Potrzebuje od specjalistow rady na temat ziemniakow czym najlepiej spryskac ziemniaki od chwastow zawsze przed wschodami dawalem roundupem ale potem i tak zarastaly. Polecono mi na nastepny rok spryskac Srodkiem titus 25wg tydzien po posadzeniu . Czy warto tym pryskac??
    • Przez topfarmer
      Cześć
      Mam problem z moim kombajnem grimme lk650 i nie wiem jak go rozwiązać.
      Podczas kopania ziemniaków i przejechaniu dosłownie kilku metrów pod plastikową rolkę podchodzi kamień ( około 3 cm) i blokuje całą taśmę boczną podajnikową. Sprawdzałem w katalogu wszytko jest na swoim miejscu , rolki praktycznie nowe. W załączniku przesyłam zdjęcia.
      Czy ktoś z posiadaczy tego modelu spotkał się z takim problemem?
      Dodam że ogólnie w tamtym miejscu gromadzi się bardzo dużo łęcin, ziemi itp. Czy jest to normalne?

• Dodaj nową pozycję...
v