Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja na twoim miejscu kupowałbym te większe,chyba musisz mieć spore stadko skoro takie kupujesz

Opublikowano (edytowane)

To jak większe to już może typowe odsadki ~250kg się lepiej opłaca? Mam 2 takie byczki mięsne dobrej budowy, sprzedam po ~10zł/kg. Okolice Ciechanowa.

Edytowane przez YanYsz
Opublikowano

ja mieszkam na podlasiu i jak nie jest zadnym fartem kupic u nas dwu dniowego hf za 300 zł to juz trudno jest kupic trzy dnioweg prawdziwego MM za 500-600 Sam czesto juz płaciłem nawet 1100 za odchowanego MM Wczoraj kolega sprzedał brzydkiego tyle ze w kolorze  90 kg (zapłacone za 80) po 15 zł Także za miesne i unas trzeba zapłacic!!

Opublikowano

śmieszy mnie to jeszcze jak kupujesz cielaka np hf x lm ma kolor jakiś tam rudy a w paszporcie lm rasowiec:)

Opublikowano

U mnie w ARiMR przy rejestracji się zmieniło i juz nie da rady wpisać do paszportu "rasowcow" jak krowa nie jest danej rasy. Trochę to głupie bo jak mam już 3 pokolenie ciągle kryte np. Limousine to w paszportach cielaki będą miały i tak MM.

Opublikowano

Witam, mam byczka hf lekko ponad 3msc i niestety ma on przepukline chcę go sprzedać na rzeź miejscowy handlarz oferuje mi 9zl/kg Lubelskie, dużo mało? Nigdy nie sprzedawałem małych.

Opublikowano

Panowie miałbym do sprzedania 6 byczków i jałówkę. 3 byczki to krzyżówki MOxhf, a reszta to albo czysty mo albo sm. Ważą różnie od 115 do 160 kg. Najstarszy koniec czerwca a najmłodszy połowa września.
Wycenić śrenią stawkę za wszystkie czy każde z osobna? Chcę wystawić na olx, ale nie wiem na ile wycenić? Zaproponuje ktoś cenę?

Opublikowano

@soltys48 kupowałeś lub ktoś z znajomych kupował od tego gościa z Krajenki,zastanawiam się czy nie jechać do niego po cielaki, potrzebuję jakieś opinie na temat sprzedawcy i towaru

Opublikowano

Nic nie poradzę. Najpierw problem z biegunką po mleku z josery a potem znów biegunka u wszystkicy po wizycie jednego kupującego. Najmłodszy co ciekawe co był w innej oborze ma 160. Prosiłem o cenę a nie opinię.

Opublikowano

@slawek1234 Jest to moje ogłoszenie a wiadomo swojego nie bede za duzo chwalił ale troche juz cielaków przewiozłem i mam stałych odbiorców już którzy chwalą cielęta. Jesli nie uda mi sie sprzedac zostają u mnie do ok 200 kg trzymałbym moze i do duzych ale warunki narazie na to nie pozwalają wole sprzedac takiego odsadka. 

Opublikowano

ja to zrobiłem taki kontenerek na przyczepkę z profili i blachy, także na takie kursy w sam raz, tylko kontaktów brak

witam jestem z Podlasia jezeli interesuja cie cielaki prosze o wiadomość na priv. Nie jestem handlarzem

Opublikowano (edytowane)

Witam, jeżeli interesują Was cielaki z podlasia prosze o kontakt na priv, nie jestem handlarzem tylko rolnikiem. W mojej okolicy wielu znajomych ciagle sprzedaje więc mogę organizować.

Mogłeś edytować poprzedni post zamiast pisać nowy

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

@soltys48 kupowałeś lub ktoś z znajomych kupował od tego gościa z Krajenki,zastanawiam się czy nie jechać do niego po cielaki, potrzebuję jakieś opinie na temat sprzedawcy i towaru

@slawek1234 Jest to moje ogłoszenie a wiadomo swojego nie bede za duzo chwalił ale troche juz cielaków przewiozłem i mam stałych odbiorców już którzy chwalą cielęta. Jesli nie uda mi sie sprzedac zostają u mnie do ok 200 kg trzymałbym moze i do duzych ale warunki narazie na to nie pozwalają wole sprzedac takiego odsadka. 

sam bym tego lepiej nie opisał :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam ile utrzymam byków od 80kg do około 800kg na 20ha kukurydzy, przed kuku bedzie zyto na kiszonke klasa ziemi 4
    • Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v