Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

a ja mam 2 byki ładnej budowy i nikt nie chce kupić ;/ Kurcze, od razu chcieli ładować jak się przywitali, ale gdy wypowiedziałem magiczny zwrot, że ważymy auto przed i po załadunku to coś tam że chcę za dużo, że jednak za tydzień chyba, albo oddzwonimy :D

Opublikowano

witam

handlował ktoś z firmą Agra Podlasie Duchnów ?

mam do sprzedaży 14szt opasów (3mieszańce i 11ho). średnia waga 700kg

nigdy im nie sprzedawałem i boję się w ciemno puścić 14 byków...

cena jaką mi proponowali to 7,70zl brutto, potrącają 7% 

płatność niby 21dni

lokalny (ale pewny) handlarz proponuje 7,40

Opublikowano

jeśli jesteś nie pewny to niech ci dadzą kasę na rękę,oczywiście z watem.jedz wpłać do banku kasę.

daj im pokwitowanie wpłaty.ty będziesz zadowolony,a i oni odzyskają wat...też powinni być zadowoleni......

Opublikowano

ich przedstawiciel nic nie wspominał o innej płatności niż przelew.

poza tym do ubojni mam ponad 280 km.

trochę mnie dziwi, bo nie mają zbyt dużego przerobu, a jadą tyle kilometrów po towar.

na dodatek od konkurencji słyszałem, że mają słabą kondycje finansową, bo przy większym kupnie biorą kredyty.

może to tylko gadanie konkurencji, a może to prawda. nie mam pojęcia.

jak sprzedam do pewnego kupca z którym współpracuje od dłuższego czasu dostanę ok 2000-2500zł mniej.

warto ryzykować?

Opublikowano

Nie  warto  , 3  lata  temu  tak  sprzedałem  2  sztuki temu co lepiej  dawał i  do  dzis nie mam  kasy .

Potarguj  sie  z  tym  pewnym  , albo  niech  dają  gotówke jak  pisze  kolega  wyżej 

Opublikowano

jak sprzedam do pewnego kupca z którym współpracuje od dłuższego czasu dostanę ok 2000-2500zł mniej.

warto ryzykować?

Łuniewscy nie kupują w twoich stronach?

Opublikowano

ich przedstawiciel nic nie wspominał o innej płatności niż przelew.

poza tym do ubojni mam ponad 280 km.

trochę mnie dziwi, bo nie mają zbyt dużego przerobu, a jadą tyle kilometrów po towar.

na dodatek od konkurencji słyszałem, że mają słabą kondycje finansową, bo przy większym kupnie biorą kredyty.

może to tylko gadanie konkurencji, a może to prawda. nie mam pojęcia.

warto ryzykować?

może i 2000-2500zł jest więcej kasy ale przy sumie gotówki jaką można stracić ja bym się bał ;/ może z tym lokalnym potarguj na 7,50 i niech jadą :)

Opublikowano

OSI PolandFoodworks

Ceny za bydło w systemie Beef Quality Standard (bydło do 24 m-c).

Byk klasa R - 14 zł klasa U i E- 14,50 zł 

Jałówka klasa R -13,50 zł klasa U i E- 14,50 zł

Pozostałe ceny oraz więcej informacji na stronie foodworks.pl

Pod nr tel. 603 217 935

Opublikowano

możecie polecić jakiegoś pewnego kupca z woj lubelskiego, okolice Łukowa?

żeby waga była ok i cena dobra, no i kasa w terminie.

bo 7,3zł brutto za byka 900kg to chyba śmieszna cena?

okolice łukowa  to  do  ubojni  sprzedaj ,

jakiś CELEJ podobno płaci dobrze ktoś pisał  niedawno - ja z nim nie  handlowałem .

Osiak  waży na wybranej przez Ciebie wadze,  bo nie ma  swojej i płaci  w terminie do 3  dni Przynajmniej we  wrześniu tak było .

Pewny jest jeszcze odnośnie płatności - Krowiński Piotr l  Bogdański  chyba  Mariusz  

Opublikowano

okolice łukowa  to  do  ubojni  sprzedaj ,

jakiś CELEJ podobno płaci dobrze ktoś pisał  niedawno - ja z nim nie  handlowałem .

Osiak  waży na wybranej przez Ciebie wadze,  bo nie ma  swojej i płaci  w terminie do 3  dni Przynajmniej we  wrześniu tak było .

Pewny jest jeszcze odnośnie płatności - Krowiński Piotr l  Bogdański  chyba  Mariusz  

zależy jaki byk :) 

nie słyszałem o żadnym z wyżej wymienionych ale widocznie mało wiem. Ja oddawałem do Bożeny Kebej, ważysz tam co Ci pasuje, kasa w ciągu tygodnia jak poprosisz, tak do 2 tygodnie. Stawek za super nie mieli ale Ci co mieli lepsze stawki nie chcieli na wadze ogólnej ważyć wiec coś za coś :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
    • Przez Matis36i6
      Witam, na początku grudnia zakupilem cieleta  (około 80-100 kg) po ostrych zapalaniech jakoś udało nam sie mniej więcej je wyleczyć  (dodam że wszystkie 14 sztuk prędzej czy później zachorowało). Cieleta znajdowały sie w całkowicie innym budynku gosp. A problem polega na tym że byki które mają po około 200 kg zaczely chorować z podobnymi zaburzeniami tj.suchy kaszel przyspieszony oddech, brak apetytu. Czy to możliwe żeby zarazily się od młodych,  czy to może zmarzmieta kiszonka z qq? Albo zbyt ciepło w oborze i różnice temperatur?  Proszę o pomoc bo jeżdżę po zastrzyki co drugi dzień a to nie daję zadawalajacych efektów. 
    • Przez Kondzio342
      Witam. Koledzy ma ktos na miar na sprawdzonego handlarza cielat. Interesuja mnie mięsne najlepiej czerwone i tylko polskie. Ktos kogos ma sprawdzonego. Jakis kontakt?????
  • Dodaj nową pozycję...
v