Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj kolega aprzedawal dzis 2 byki które rano mu przewazylem i jeden miał 810 a drugi 760 przyjechali po nie i ten co miał 810 to u nich 750 a drugi 700 więc ten zamknął brame zawolal nas kilku bo czekaliśmy w stodole i pyta sie czy wazo jeszcze raz czy chcą tu zostać na dłużej a oni że zapomnieli skalibrowac wage bo byla myta i takie tam sciemy:) Popykali popykali i drugi raz byki na wage i tym razem ważyły co do kilograma:) Jak przeliczylismy to na 2 sztukach mieli by 900zł! Wiec UWAGA!

Opublikowano

Moj kolega aprzedawal dzis 2 byki które rano mu przewazylem i jeden miał 810 a drugi 760 przyjechali po nie i ten co miał 810 to u nich 750 a drugi 700 więc ten zamknął brame zawolal nas kilku bo czekaliśmy w stodole i pyta sie czy wazo jeszcze raz czy chcą tu zostać na dłużej a oni że zapomnieli skalibrowac wage bo byla myta i takie tam sciemy:) Popykali popykali i drugi raz byki na wage i tym razem ważyły co do kilograma:) Jak przeliczylismy to na 2 sztukach mieli by 900zł! Wiec UWAGA!

.A cena możliwa?

Opublikowano

Chobot, 12 netto za O, 13,2 netto za U, u handlarzy ceny zawsze spadają, zawsze. Jeśli macie znajomego może wam powiedzieć żeby się wstrzymać itd., ale handlarz ma na sztuce nawet 700zł więc za takie pieniądze warto i o sztukę walczyć. I to nie są moje wymysły, tylko ludzi tym zajmujących się. Wy pracujecie na to 1,5 roku a mu zależy tylko na kupnie. Ktoś wyżej napisał 7,6 zł limousine, czysty? Nie wiem, kto tak oferuje ale ja chętnie zapłacę po 8 netto i biorę, ba 8,5 netto. Ostatnio sprzedawałem byczki i poszedł u pewnego rolnika limousine, młody, 65% wybicia, przy 520 kg dał ponad 320kg mięsa, przy 13,2 daje to w przeliczeniu 9,4 zł/kg brutto. Dobrego towaru nie ma tak dużo i to kupujący powinni zabiegać.

Opublikowano

Chobot, 12 netto za O, 13,2 netto za U, u handlarzy ceny zawsze spadają, zawsze. Jeśli macie znajomego może wam powiedzieć żeby się wstrzymać itd., ale handlarz ma na sztuce nawet 700zł więc za takie pieniądze warto i o sztukę walczyć. I to nie są moje wymysły, tylko ludzi tym zajmujących się. Wy pracujecie na to 1,5 roku a mu zależy tylko na kupnie. Ktoś wyżej napisał 7,6 zł limousine, czysty? Nie wiem, kto tak oferuje ale ja chętnie zapłacę po 8 netto i biorę, ba 8,5 netto. Ostatnio sprzedawałem byczki i poszedł u pewnego rolnika limousine, młody, 65% wybicia, przy 520 kg dał ponad 320kg mięsa, przy 13,2 daje to w przeliczeniu 9,4 zł/kg brutto. Dobrego towaru nie ma tak dużo i to kupujący powinni zabiegać.

Opublikowano

kto odbierał??

Opublikowano (edytowane)

kolego oświeć nas skąd jest owa piękna firma dobroczynna

Edytowane przez iwik073
Opublikowano

znajomy posiada byka który 2 dni temu skonczył 30 miesiecy a dzis był go ogladac to juz 1 zł mniej dawaja:(

Kolego dwa tygodnie temu od znajomego Biernacki zabierał 100% HF'a w wieku 37 miesięcy w wadze 1070kg  to zapłacił mu 6,5 netto przy czym za takiego do 30 miechów dawali max 6,7,- netto czyli tylko 0,2 zł w dół, gonić dziada z podwórza i tyle!!!

Chłopy sprzedawajta byki. U nas juz dzisiaj juz 6,5 daja za HF i mowia ze bedzie gorzej.

A u nas 6,50 + vat za mm, przez 2 tygodnie poleciały złotówke w dół, a mogłem sprzedać wcześniej

I właśnie z powodu takich postów byłem za tym aby posty na temat cen mogli dodawać użytkownicy z jakimś stażem, a nie jakieś dwa za***ane oszołomy zarejestrowały się i zaraz sieją zamęt!!!!

Jak dają ci debilu 6,5,- za mm'a to pisz do mnie na priv a w ciągu tygodnia od ciebie go zabiorę-mam koniowóz i na szt min 0,8,- zł/kg do przodu jestem

Opublikowano

Głupoty pieprzysz i jeszcze liczysz, że ktoś w to uwierzy. Na pierwszy rzut oka widać, że Ty i ten gościu post wyżej od twojego jesteście tu tylko po to by siać zamęt i to w wiadomym celu.

Nie dobijaj mnie, jestem wystarczająco załamany tymi spadkami. Jestem z pomorskiego, najbliżej mam do ubojni Obojan, i do nich sprzedaje już od kilku lat. Bez problemu sprawdzisz ich cennik w necie, lub możesz zadzwonić. Nie ukrywam że później licze na przeprosiny

Opublikowano

Chłopy sprzedawajta byki. U nas juz dzisiaj juz 6,5 daja za HF i mowia ze bedzie gorzej.

jozek daj po 6zł i wez ode mnie !!!

Ale fakt faktem ze spadły 30-50 gr 

ale za dobry towar w U klasie nadal około 9 zł 

Opublikowano

Kolego dwa tygodnie temu od znajomego Biernacki zabierał 100% HF'a w wieku 37 miesięcy w wadze 1070kg  to zapłacił mu 6,5 netto przy czym za takiego do 30 miechów dawali max 6,7,- netto czyli tylko 0,2 zł w dół, gonić dziada z podwórza i tyle!!!

a tu był BM Kobylin

Opublikowano

Głupoty pieprzysz i jeszcze liczysz, że ktoś w to uwierzy. Na pierwszy rzut oka widać, że Ty i ten gościu post wyżej od twojego jesteście tu tylko po to by siać zamęt i to w wiadomym celu.

prawda prubuja ludzi na strach  zeby tylko sprzedawali bo bydlo potrzebne

Opublikowano

I właśnie z powodu takich postów byłem za tym aby posty na temat cen mogli dodawać użytkownicy z jakimś stażem, a nie jakieś dwa za***ane oszołomy zarejestrowały się i zaraz sieją zamęt!!!!

Jak dają ci debilu 6,5,- za mm'a to pisz do mnie na priv a w ciągu tygodnia od ciebie go zabiorę-mam koniowóz i na szt min 0,8,- zł/kg do przodu jestem

Hamuj, troche więcej kultury. To jeszcze niezłe ceny masz u siebie. Ale mi to nic nie pomoże, bo też chcesz mi tylko 6,50 dać, z tego co zrozumiałem.

U nas powyżej 30 miesięcy 50gr mniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
    • Przez Matis36i6
      Witam, na początku grudnia zakupilem cieleta  (około 80-100 kg) po ostrych zapalaniech jakoś udało nam sie mniej więcej je wyleczyć  (dodam że wszystkie 14 sztuk prędzej czy później zachorowało). Cieleta znajdowały sie w całkowicie innym budynku gosp. A problem polega na tym że byki które mają po około 200 kg zaczely chorować z podobnymi zaburzeniami tj.suchy kaszel przyspieszony oddech, brak apetytu. Czy to możliwe żeby zarazily się od młodych,  czy to może zmarzmieta kiszonka z qq? Albo zbyt ciepło w oborze i różnice temperatur?  Proszę o pomoc bo jeżdżę po zastrzyki co drugi dzień a to nie daję zadawalajacych efektów. 
    • Przez Kondzio342
      Witam. Koledzy ma ktos na miar na sprawdzonego handlarza cielat. Interesuja mnie mięsne najlepiej czerwone i tylko polskie. Ktos kogos ma sprawdzonego. Jakis kontakt?????
  • Dodaj nową pozycję...
v