Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten pierwszy fm jest niby  w łodzkim a nr rej . jest na ciągniku z bydgoskiego .Pamiętaj że kupując ciągnik miej na uwadze to czy w okolicy jest szpec od takich maszyn .W rodzinie kupili MF niby piękny (kupowali sami nie radząc się nikogo)a na dzień dobry 6tys do skrzyni potem zwrotnica a teraz napęd a mają go ponad rok więc tak to wygląda z grubsza .Następna sprawa uwaga na ogłoszenia z niskimi cenami a ładnym stanem ciągnika - tydzień temu był taki ładny (sąsiad  był zainteresowany)  DEUTZ  TO SIĘ okazało żeby wpłacić zaliczkę przed świętami bo jest tylu chętnych a dopiero po nowym roku mozna przyjechać go zobaczyć bo gość nie ma czasu.

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie co bedzie lepsze. Skrzynia 16+16 czy 32+32 ?

Opublikowano

wszyscy muwiće aby szukał od polskiego rolnika nie od chandlaża, a ciekawe skąd ma chandlaż ciągnik jak nie od rolnika

moim zdaniem kupujcie ciagnik od chandla ża który ciagniki przywozi z zachodu

ja jak kupowałem swojego to szukalem krajowego ale gdy obejrzałem to ich stan wogóle nie był porownywalny do tego co z zachodu go przywiezli, zadażaja się wyjatki

Opublikowano

U rolnika widac z jakimi maszynami traktor pracuje wiesz jak dlugo go ma i widac na korpusie czy sa jakies przecieki a jak nie boi sie o maszyne i jest uczciwy to da podpiac jakas maszyne i zrobic runde po polu.A handlarz wymyje wymaluje..i nic nie widac .

Opublikowano

Kupujcie od rolnika nie od handlarza-dobre. Załóżmy rolnik kupuje od handlarza okazuje się że kupił jakiś szmelc odpicowany to go wystawia żeby się pozbyć skarbonki i tu wasze sugestie żeby inni kupili taki szmelc. To tylko taka moja sugestia nie sugeruję że tak może być ale kupno ciągnika to loteria 50/50 chyba że mamy pojęcie o danym sprzęcie wtedy można uniknąć wtopy. Ja jak pomagałem znaleźć ciągnik sąsiadowi tej samej serii to żaden handlarz nie potrafił mi wcisnąć czegoś co nie grało

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez xzibit0000
      Czesc. Mam problem z wałkiem wom. Podczas jazdy z rozrzutnikiem nagle wałek wom sie zatrzymał i zaczął zgrzytac. Po zdjęciu przekaźnika i wlaczeniu wom walek zaczął sie kręcić i zgrzytal i na ,,oko,, nie kręcił z ta prędkością co powinien kręcić patrząc na obroty silnika. Dzisiaj za każdym włączeniem walka zgrzytal i po wyłączeniu go tez zgrzytal dopiero po chwili przestawał.
      Za co sie zabrać? Kosz WOM czy cos innego? Dzięki za podpowiedzi

• Przez darkowe1
      Pany da radę wymienić w rozdzuelaczu od ponosnika suwak na linkę? Teraz jest na panel ehr jednak sa z nim straszne problemy . Ostatnio przestał działać był jakis elektronik stwierdził ze panel jest dobry . Przerobiliśmy podnosnik na krótko nowe kable gura dół i tez się zacina ... chciałem przerobić sterowanie na linkę tylko czy da radę...
    • Przez szymon628
      Mam problem ponieważ rozebrałem przedni most w mf 3050 i zauważyłem że jedna półos jest dluzsza od drugiej czy ktoś wie z której strony powinna być 
    • Przez Sadownik3650
      Witam . Posiadam MF 3650 sadownik, co może być przyczyna takich objawów:?
      Przy pracy ze siewnikiem ciągnik wszedł w tryb migającej kontrolki oleju. Stracił moc, po kilku minutach odcina zapłon. Po ponownym odpaleniu objawy są podobne nieregularna praca. 
      Filtry paliwa są wymienione pompka działa tłoczy paliwo, filtr oleju nowy jak i olej. 
      proszę o jakaś podpowiedz...

• Przez Mateusz1254
      Massey Ferguson 6160 skrzynia speedshift podczas pracy na polu na desce rozdzielczej zniknął napęd półbieg blokada i drążek od zmiany biegów ciężko chodzi i nie można załączyć zająca gdzie trzeba szukać przyczyny? Sterownik z prawej strony pod kabiną był sprawdzony i naprawiony Autotronic 3.przy akumulatorze u góry bezpieczniki mają prąd.Główne bezpieczniki w kabinie też sprawdzone 
  • Dodaj nową pozycję...
v