Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, poszukuje ciągnik-Ursus 1634. Rocznik 1998 lub 1999 czyli prosto mowic z metalowa maska, ostatnie wydania. Skrzynia 4biegowa. Im mniej prac remontowych tym lepiej, zdaje sb sprawę, ze ciągnik w bardzo dobrym stanie ciezko znalezc, jednak im lepszy jego stan tym cena oczywiscie wzrośnie. Mieszkam w okolicach Torunia wiec jezeli ktoś ma ofertę w granicach 250km od Torunia bede zainteresowany. Oto moj mail ako123@vp.pl gdzie chętnie przyjmę oferty.
Dzieki!

Opublikowano (edytowane)

1634 mają 4 biegowe skrzynie?, myslałem, że 3 biegowe, znajomy niedawno takiego przyprowadził, z 3 biegową skrzynią do kompletnej kosmetyki, elektryka do zrobienia,

Edytowane przez rafff24
Opublikowano (edytowane)

Na olxie masz masę tych ciągników - za 50 masz exporta w klewkach se szwecji jest na olx. Na jakimś duńskim sewisie widziałem za 89 tys koron/51 tys pln 1634 w bardzo fajnym stanie, tylko 94 rok ale pełen oryginał .

Edytowane przez mickas092
Opublikowano

W 1634 wstawiano skrzynie 3 biegowe gdyż mają szersze koła zębate a przez to są wytrzymalsze. Trochę mało tych biegów ale cóż. Wujek ostatnio kupił 1634 z 2001 roku w metalowej masce za 54 tys, robił w nadleśnictwie, wizualnie do poprawy bo wiadomo jak to w lesie

Opublikowano

Tak 3 jest wytrzymalsza , chyba tylko na papierzę. Wejdź do sklepu i spytaj się ile  sprzedają 3 a ile 4 i od razu zmienisz zdanie. A drugie ile jest ciągników z skrzyniami 3 biegowymi a  ile z 4  biegowymi.

Taki ciągnik  na skrzyni 4 biegowej znaleść to jak igła  w stogu siana, albo w totka trafić.

Kolega szukał  ponad rok, i jak znalazł to nic nie patrzył tylko kupił.

A  i tak mówi że to porażka ciągnik, a i jeszcze ma tura w nim, i tylko dlatego go trzyma.

Bardzie rozglądaj się za Zetorami, ich jest więcej na 4 biegowej, może 12245 i turbo dołożyć.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomaszmab
      Witam wszystkich, kupiłem ciągnik rok temu . Poprzedni właściciel oszukał mnie i nie powiedział że ciągnik ma pęknięty tylny most przy okienku na napęd . Pęknięcie na dole , most pospawany , zaszpachlowany , sączy się olej bardzo powoli. Zbiłem szpachle jak szukałem wycieku to trafiłem na to. Wcześniej myślałem że to na łączeniu między skrzynia a mostem że  gdzieś uszczelka się podwinęła przy zakładaniu itp. A tu takie kwiatki wyszły . Ciągnik z turem. Tak ukrył wadę że wogle tego nie było widać , zaszpachlowane luks . W chłodne dni jak teraz to praktycznie nic nie leci . Co można z tym zrobić ? Wymianiac most ? Czy zakleić , zasmarować dwuskładnikiem i liczyć że nie będzie pękało dalej? Pęknięcie na 15 cm .. 

• Przez rolnikgospodarny95
      Mam stara deskę rozdzielcza i chcę założyć gnizdo zapalniczki w jakim miejscu usytuować żeby nie zawadzała?
    • Przez Adam20000
      Dzień dobry 
      Planuję pomalować swojego ursusa 1201.Jaką polecacie farbę na blachy kolor żółty. Chciałbym aby malowanie pasowało jak najbardziej do oryginału. Ursus  jest z roku 1981.
    • Przez derxyyy
      1.Dzień dorby mam pytanie zna ktoś na internecie lub wie jakie siedzenie polecić do 1000zł do ursusa 914 mogą być linki? 2. Oraz mam pytanie podesłał by ktoś na je zamocować jak zrobić całe mocowanie lub gdzie można także kupić z góry za odpowiedzi będę wdzięczny. 3. Wie ktoś gdzie można kupić Płyte/Podstawę siedzenia do ursusa 914 z pasującym siedzeniem ?
    • Przez Godzio
      Witam mam Jechałem sobie na pole i wracając zaczął slizgac mi na żółwiu przy startowaniu więc podciaglem tasme i tak robiłem aż skończyła mi sie tasma bo akurat były żniwa i po żniwach zmieniłem mikropompke i tasme nowa i znów ten sam problem tylko dzis zauważyłem że dodatkowo przy żółwiu nie chodzi mi przedni napęd za zajacu zalacz mi przedni napęd i nie slizga sie zajac Wiem przeważnie jest na odwrót że slizga na zajacu i nie pracuje przedni napęd a tu jest na odwrót na żółwiu slizga i przedni naped nie chodzi co może byc nie tak?
  • Dodaj nową pozycję...
v