Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
petro11    26

Problem z czujnikiem siły uciągu tylnego podnośnika. Tyle jest w instrukcji. Także pozostaje serwis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
XTRO    361

ale to mi tylko raz wyskakuje jak zapalę ciągnik, później nie. Może trzeba coś zmienić w opcji uciągu czy coś takiego ?

Edytowano przez XTRO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

petro11    26

Ja mam 7730 i nie mam pojęcia co to może być. Czasami jakaś błahostka. Ja tam bym to zostawił aż wyjdzie na jaw, albo przejdzie mu. U mnie np. od 2 lat w 6930 ubywało trochę płynu z chłodnicy i też nie wiedziałem co jest. Od czasu do czasu jakiej błędy wyskakiwały od silnika, a w tym roku zaczął przeraźliwie dymić na biało i płyn szybko uciekał. Okazało się że EGR cały był zalany płynem bo chłodniczka za kolektorem od chłodzenia spalin była dziurawa i po 2 latach samo wyszło co jest. Czasami nie warto grzebać i brać serwisu bo będą szukać i nic nie znajdą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja mam 7730 i nie mam pojęcia co to może być. Czasami jakaś błahostka. Ja tam bym to zostawił aż wyjdzie na jaw, albo przejdzie mu. U mnie np. od 2 lat w 6930 ubywało trochę płynu z chłodnicy i też nie wiedziałem co jest. Od czasu do czasu jakiej błędy wyskakiwały od silnika, a w tym roku zaczął przeraźliwie dymić na biało i płyn szybko uciekał. Okazało się że EGR cały był zalany płynem bo chłodniczka za kolektorem od chłodzenia spalin była dziurawa i po 2 latach samo wyszło co jest. Czasami nie warto grzebać i brać serwisu bo będą szukać i nic nie znajdą.

 

 

 

To sie ciesz ze tylko chlodniczka egr.... u mnie byly podobne obiawy..

Efektem byla chlodniczka przepalona i zajechana turbiana.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez danielhaker
      Nabyłem paleciak z wagą, która ma zbity wyświetlacz. Powiedzcie, czy wyświetlacz (PLOTECH E169497) który znalazłem w Chinach będzie pasował do mojego? 



      Ewentualnie gdzie mogę taki znaleźć?
       
    • Przez djjanik
      Witam.  Mam problem z moim mf 4255. migają te kontrolki od rewersu?? Ta jedna miga 6 przerwa 2. Z tego co doczytałem to jakis błąd z czujnikiem obrotów?

      Ponadto nie da sie wrzucić nawet biegu i ten rewers strasznie dziwnie się zachowuje tzn:
      Przykład nr 1 ( sprzęgło wciśnięte) 
      - rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      - rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      - rewers do TYŁU - analogicznie jak wyżej,
       
      Przykład nr 2 ( sprzęgło do góry)
      -rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      -rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      -rewers do TYŁU - nie da sie wrzucić biegu ( ale jak się dociśnie dźwignie to ciągnik powoli toczy się do TYŁU)
       
      Przykład nr 3 ( silnik wyłączony) - wchodzą wszystkie biegi 
       
      Przykład nr 4 ( bez wciśniętego sprzęgła, dźwignia biegów na luzie) 
      Przełączenie rewersu z "0" do przodu - zero reakcji,
      Przełączenie rewersu z "0" do tyłu -  o dziwo widać reakcje na silniku ( dźwięk choćby był wrzucony bieg i traktor zaczynał ruszać ale stoi w miejscu) Jakieś pomysły co to może być, co sprawdzić, jak sprawdzić i co wymienić lub wyczyścić? 
    • Przez Dawid1156
      Witam, mam pewien problem z Claas axion 810 z 2010r, podczas orki wyskakuje błąd 7738- zbyt wysoka temperatura na wylocie zaworu EGR oraz 7777- zmniejszenie obciązenia w celu zabezpieczenia silnika. Błędy migaja około 5 sekund po czym znikają, podczas wystąpienia błędu ciągnik puszcza czarny dym. Błędy pojawiają sie w pracy na obrotach niższych niz 1800, powyżej nie zdażyło sie żeby błąd wyskoczył. Proszę o jakaś pomoc
    • Przez gumis567
      Witam.
      Mam problem z Ciągnikiem Claas Ares 567 ATX.  
      Co jakiś czas nieregularnie na zegarach zaświeca się kontrolka akumulatora z piorunem, a na wyświetlaczu  błąd  314,414. Silnik zaczyna  nierówno pracować Tak jakby 'plewi',Przerzuca sam na inne przełożenie o nie można zmienić biegi podczas  gdy błąd jest aktywny,sam rozlacza i załącza  przedni napęd. Po ustąpieniu błędu często nic się nie dzieje, czasem jednak nie może się wkręcić  na wyższe  obroty niz  1800. Po zgaszeniu silnika wraca  do normy,  aż do ponownego pojawienia się błędu. 
      Jest w stanie ktoś doradzić  gdzie można by szukać przyczynę?  Miał  ktoś podobne objawy  ?
    • Przez Karola443
      Mam problem z komputerem wyskakuje błąd E402 z sygnałem dźwiękowym. Co on oznacza i jak można to usunąć? Proszę o pomoc🙂
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.