Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak 135 km +5 skibowy pług + wał sora ,ale nie chce mi sie wierzyć . Brzozak2 ma ciężkie ziemie bez górek(tak mi sie wydaje) i 5 skibowy pług ciąga ,,troche,, wiekszym ciągnikiem i to bez wału .

hehe pan jd 6820 czesto w kinie sf oglada i to sie chyba udziela :):D:) poza tym wal na glinie, heh no dobry zart i jeszcze zabiera 40 cm mniej od pluga wogole udany post.

tak wiec wyobraznia nie zna granic :) ale przynajmniej zabawne sa takie posty, tylko pewnie teraz sie zacznie uswiadamianie nas, ze to jest mozliwe i jeszcze sie wspaniale sprawdza

wojtek dobrze pamietasz u mnie nie ma gorek, plasko jak na stole

Opublikowano

Fakt trochę śmieszny ten post :D Niby na jedną skibę jest liczone 30 KM, ale to to zależy głównie od tego jaką ma się ziemie. U mnie np. 6210 ( 94 KM) ciągnie 4 skiby (kuhn master) bez problemu. Tyle że ja nie mogę orać głębiej niż 20 cm bo wyoruje żółty piach. No i moje ziemie to piachy

Opublikowano

Panowie!!! Skąd u Was tyle pesymizmu. Widze że tylko pan dyczkowski wykazał się inteligencją. Jak dostałem nowy pług to był rozstawiony na 2 metry i dobrze bo campbell też ma tyle. Orałem tak pod rzepak a na dowód że to się sprawdza mam filmik nakrecony telefonem i jak zdążę to jeszcze dziś go dodam do galerii. Następnie rozstawiłem pług na 2,4 metra i tak orałem całą jesień ale już bez wału bo i po co.

Do kina na sf nie chodze i to nie mi się coś udziela. Nie wiem co masz do wału na glinie, domyślam się że może chodzi o obklejanie się. Mój ma łańcuchy pomiedzy talerzami które go czyszcą cały czas więc nia ma mowy o takim problemie.

Dodam dziś jeszcze kilka fotek to może koledzy bez wyobraźni zmienią zdanie.

To są fotki a filmiki będą jutro

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=37800

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=37799

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=37798

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=37797

Opublikowano

Spoko jeśli na glinie ciągasz 5 skib i wał to naprawdę zwracam honor . Swoje opinie co do mocy do pługa na glinie biorę min. ze swoich obserwacji gdzie Forterra 104 km jest min. 20 km za słaba do 4 skib i to zagonki bez wału .

Opublikowano
Spoko jeśli na glinie ciągasz 5 skib i wał to naprawdę zwracam honor . Swoje opinie co do mocy do pługa na glinie biorę min. ze swoich obserwacji gdzie Forterra 104 km jest min. 20 km za słaba do 4 skib i to zagonki bez wału .

Bo Forterre ma moc podaną na silniku a JD na WOMie a to dużą różnica. Moj na silniku ma pewnie ze 160 km ale nikt nie wie. Tak powiedział Pliszka Robert jak był u mnie z hamownią

Opublikowano

narazie to na zdjeciach nie bylo walu, a plug widac jakby byl rozstawiony na 2 metry a nie 2,4 chociaz nie ma lepszego ujecia zeby mozna bylo to ocenic, no i oczywiscie na zdjeciach nie mozna ocenic szybkosci orki.

nie wiem co by ci dal wal na takiej ziemi jak pokazales na zdjeciach?

Opublikowano

JD nie podaje mocy na WOM !Skąd jesteś JD 6820 bo ostatnio dzwonili do mnie z Contractusa abym podał numer P.Pliszki (jakiś klient był widocznie równie jak ja upierdliwy :D)

Opublikowano
narazie to na zdjeciach nie bylo walu, a plug widac jakby byl rozstawiony na 2 metry a nie 2,4 chociaz nie ma lepszego ujecia zeby mozna bylo to ocenic, no i oczywiscie na zdjeciach nie mozna ocenic szybkosci orki.

nie wiem co by ci dal wal na takiej ziemi jak pokazales na zdjeciach?

Ale Ty jasteś upierdliwy. Jutro zrobie Ci zdjęcie pługa w miejscu gdzie się nastawia szerokość orki to sam zobaczysz. Jak już pisałem mam filmik gdzie wyraźnie widać i prędkość i wał. Mam go na telefonie tak jak fotki, które dodałem.

A na tej fotce z zaoranym nieużytkiem nie było wału bo wał ciągam tylko przy orce pod rzepak.

Opublikowano

Na jednej z fotek p.JD6820 widziałem JD5720 z obracajną trójką. Co to za pług i jaką szerość zabiera na skibe i ile śladu koła ciągnika zaoruje?Czy 5720 dobrze sobie radzi i na jaką głębokość? :D

Opublikowano
no wiec czekamy na filmik, jesli to wszystko sie potwierdzi to bede musial "wypluc" wszystko to co napisalem w tym temacie ;)

znajomy ciagal nim taki plug 5x50 http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=28301 i teraz ciagnie 4x50 bo JD mial za ciezko i przy predkosci 6-7 km/h zdarzalo sie, ze spadal z obrotow

dodałem filmik ale coś mi chyba nie poszło bo go nie ma. daj mi maila to ci prześle. filmik czyta nokia media player lub realplayer

Opublikowano

widzialem juz filmik i rzeczywiscie fajnie sobie jelen radzi z tym plugiem, ale niestety widac raczej ze to konkret piach jest, wzniesien ani glebokosci nie da sie ocenic, wiec to nad czym byla zarliwa debata pare dni temu jest nadal sprawa otwarta