Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grono!

Podpowiedzcie: mam JD5720 z PowerQuad Plus i tą dźwigienkę od kierunkowskazów mam w normalnym miejscu :)

Tylko mam wątpliwości co do działania. Wydaje mi się, że sama powinna się wyłączać jak w samochodzie.

U mnie się nie wyłącza :huh:

Opublikowano

Chłopaki mam pytanie: można jakoś skalibrować skrzynie w 5720? włanczając rewers (skrzynia PowrQuad) przy niskich zakresach A i B troche szarpie... kolega który pracuje w serwisie NH mówił mi że oni kalibrują każdą skrzynie po przyjeździe na plac i że na każdyn biegu NH rusza płynnie... jest taka możliwość aby zrobić to samo z 5720?

Opublikowano (edytowane)

Drugi raz poszła zwolnica z przodu ! te ośki Cararo to można sobie w d..e za przeproszeniem wsadzić, a firma gravit to cwaniaki jak nie wiem co liczą sobie o 30% więcej + podatek 20% i już mamy 50% drożej niż cena hurtowa. Kupie sobie przez sklep Cararo i już.

A gravit to z części ma aby igiełki a satelit nie ma !

Karol mam to samo w 5720

Edytowane przez andrzej2257
Opublikowano (edytowane)

Witam, po odpaleniu silnika świeci sie na tablicy niebieska kontrolka "i" i kontrolki od awaryjnych.

*awaryjnych nie da się wyłączyć na odpalonym silniku (na zgaszonym i wyłączonym zapłonie można włączyć / wyłączyć)

*przełącznik jest sprawny

*bezpieczniki w kabinie i pod maską ok

*wszystkie przewody na klemie "-" przy akumlatorze są ok

*żarówki są ok

Dodam, że po odpaleniu silnika świeci pomarańczowa kontrola "!" i ładowanie, po muśnięciu gazu gaśnie i zapala się "i" (awaryjne cały czas mrugają)

Gdzie znajduje się przekaźnik od kierunków? W kabinie nic nie słychać aby "cykało".

Ktoś miał podobny przypadek? Co sprawdzić, gdzie szukać?

John Deere 5720 Premium 2003r 

Edytowane przez Rolnik_sdw