Skocz do zawartości

problem z ładowaczem Agrozet ND5 018

soltys13

Rekomendowane odpowiedzi

witam 

mam problem  z ładowaczem  nd 5 018 od jakiegoś czasu   

Problem polega na tym że kiedy chcę  otworzyć siłowniki od łyszki one zaczynają pracować z ukosa nie współpracują  równo . 

dodatkowo   ładowacz ma tendencje czasami do otwierania łyżki samoczynnie  oraz opadania.

Czy ktoś jest w stanie  mi pomóc ??

Gdzieś kiedyś szukałem z ciekawości czy dostałby taki rozdzielacz w polsce- nic nie znalazłem. Ale na stronach czeskich pojawia się taki rozdzielacz.

Rozdzielacz to TOS Rakovnik RSE 1-063-C11/012S-1

http://www.agrofoto.pl/forum/topic/52405-katalog-nd5-018/

Jakbyś kupił gdzieś taki rozdzielacz to napisz ile kosztował.

http://obchod.fimas.cz/fimas/eshop/12-1-FEKALNI-NASTAVBY/144-4-Rozvadece

Edytowane przez grzepo

Gdzieś kiedyś szukałem z ciekawości czy dostałby taki rozdzielacz w polsce- nic nie znalazłem. Ale na stronach czeskich pojawia się taki rozdzielacz.

Rozdzielacz to TOS Rakovnik RSE 1-063-C11/012S-1

http://www.agrofoto.pl/forum/topic/52405-katalog-nd5-018/

Jakbyś kupił gdzieś taki rozdzielacz to napisz ile kosztował.

http://obchod.fimas.cz/fimas/eshop/12-1-FEKALNI-NASTAVBY/144-4-Rozvadece

A więc  udało  mi się rozszyfrować u mnie jest   rozdzielacz Danuvia system Rexroth Made in  Hungary 

Tos Rakovnik jest dostępny w Czechach w kilku sklepach namierzyłem oraz wszystkie części od a do z mają do ładowaczy ND 4 oraz ND5.

Ten  można zastąpić  rozdzielaczem Orsta Hydraulik  Bosch/Rexroth   Danfoss  .  Tos Rakvnik możan kupić w polsce na zamówienie jedna firma zajmująca się hydrauliką siłową     z śląskiego je sprowadza .

Na tabliczce  pisze  że to Agrozet   a obok znaczek taki sam jak na ładowaczach Trac Lift  oraz Trima niektóre modele pod zetora  

U sąsiada natomiast  który ma rozdzielacze Tos rakovnik pisze  na tabliczce  Agrostroj Zetor system   Humpolec  ND5 015

Jutro  postaram podzielić się zdobytą wiedzą .

post-34686-0-12107100-1443472834_thumb.jpg

post-34686-0-98959400-1443472861_thumb.jpg

post-34686-0-68366900-1443472889_thumb.jpg

Witam,

powiem wam prawdę - nie polecam tego ładowacza. Kupiłem taki do zetora 8540 bo potrzebowałem cos na szybko. Jedyny plus jaki ma to euro ramkę nic poza tym. Wszystkie siłowniki juz zregenerowałem częściowo w firmach a cześciowo sam a i tak nie jest dobrze do tego podokładałem zawory dławiąco zwrotne by jak się otworzy ten elektrozawór nie opadał zbyt szybko. Przy cięższych rzeczach to aż tył ciągnika podnosiło do góry tak opadał gwałtownie do tego zamontowałem amortyzator wstrząsów bo tak szarpie jak się podnosi lub opuszcza że nie wiem ale I to nie pomogło. A do tego to jest chyba skrzywiony bo jedna strona opada szybciej niż druga I widac wyraźe tąpniecia. Złom I jeszcze raz złom ale mecze się już chyba z 3 rok. Do tego 10 litrów oleju wlewam do ciągnika co rok bo takie ma przecieki. Wczoraj robiłem kiszonkę z żyta znów trzasnął siłownik I chyba z 5 litrów oleju wyleciało a nie było do załadowania dużo.