Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odradzają Ci chiptuninng ?To niech powiedzą czym się różni silnik 99konny od 115 konnego? Rozmawiałem już z Robertem Pliszka, który robił mi poprzednie ciągniki, to mówił że ten silnik robi się do 130 km a wiem że Robert nie ma parcia na moc i lubi bezpieczne programy. U mnie będę chciał jakieś 120km. Ciągnik ten u mnie ciąga tylko opryskiwacz, rozsiewacz na ostatnią dawkę nawozu i HLkę na żniwa. Dodatkowo będę od razu wywalał EGR.

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano

No właśnie nie wiem dlaczego odradzają .Tłumaczą ,że będzie wyżyłowana moc i niby te większe NH T5 ''115'' mają jakieś różnice  niż mniejszy T5 -95.Tak mi mówił sąsiad co ma NH .Najlepiej sam zadzwonię do Raytechu .W Firmie jedynie zwracają uwagę ,żeby na gwarancji tego nie robić .Robiłeś już ten chiptuninng ?

Opublikowano

Moce i momenty na wałku:
TM ze 121.6 na 132.7 , 556 na 633
T7 ze 157.8 na 172.5 , 706 na 768

T7 przepracował sezon na programie a TM tylko chwilę zdążył popracować w gospodarstwie bo poszedł do Iraku. W jednym i drugim przyrosty odczuwalne.

Opublikowano

znajomy podnosil przy t7.185. 30KM wiecej mowi ze spalanie w orce 1l mniej napewno a moc najwieksza pokazywalo mu miedzy 1600-1700 obrotow a przy 2100 nawet troche mniej

Opublikowano

Koledzy a czy w jakiś szczególny sposób dbacie o swoje ciągniki z wgranymi nowymi programami? Chodzi mi np. o to czy wymieniacie częściej olej, czy przechodzicie na olej wyższej jakości, czy monitorujecie silnik dodatkowymi czujnikami: temperatury oleju, ciśnienia doładowania czy temperatury spalin?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez jurek195
      Witam jestem ciekawy czy można do NH TD5050 dołożyć siłowniki do tylnego podnośnika
    • Przez antrak
      Witam wszystkich,
      w moim nowym nabytku NH TD5 105 z 2016 roku zaświecił się bład 3141
      jeżeli ktoś się z tym wcześniej spotkał to proszę o pomoc zanim zacznę wzywać serwisy
    • Przez MAVERICK232
      Witam. Mam problem z moim N H TD90 z kierowcą. Mimo wymienienia siłownika gazowego na nowy, kierownica idzie ruszyć do góry i do dołu. Czy ktoś miał może taki problem?
      Pozdrawiam 
      MAVERICK 
    • Przez Lukas85
      Od jakiegoś czasu zauważyłem ze w moim td90 jest jakiś dziwny dźwięk przy hamowaniu. Słychać jakby metal tarl o metal. Słychać to głównie przy gwaltowniejszym hamowaniu lub jak jest dość ciężko np jak cofa z opryskiwaczem do garażu i mocniej przy hamuje. Nie wiem dokładnie jak są zrobione te hamulce czy są tam tarcze czy jakieś bębny? Może ktoś przerabia ten temat i mógłby mi coś podpowiedzieć? Musze jeszcze tylko zrobić jrden test rozpisać pedały hamulca i sprawdzić czy przy naciśnięciu obu pedałów jest taki sam dźwięk cz tylko po którejś stronie bo podejrzewam ze na oba koła są oddzielne hamulce
    • Przez arek05
      Witam, mam problem że w ciągniku przy prasowaniu słomy wałek w ciągniku się kręci i napędza prasę, lecz gdy belka jest już bardziej zbita i pojawia się obciążenie WOM w ciągniku przestaje się kręcić pomimo załączonego wałka. Zaczyna się kręcić gdy da mu się bardzo wysokie obroty. Gdzie szukać problemu, czy tam jest jakieś sprzęgło i gdzie? Bardzo proszę o pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v