jaki ciągnik pomocniczy na moje 23 ha (5 ha sadu i owoców miękkich)
-
Podobna zawartość
-
Przez bauer51
Witam chciałbym kosić łąki około 100 ha w małych kawałkach największy może 3 ha 50 ha pola ornego posiadam kosiarki kuhn przód tył oraz pług overum 4 skibowy oraz rozrzutnik obornika 14t. Ceny obydwu ciągników są mniej więcej takie same jaki polecacie może macie któryś z nich ?
-
Przez Łukaszukasz
Witam. Chciałbym was prosić koledzy forumowicze o pomoc w wyborze ciągnika do gospodarstwa 12ha. Ornego jest około 8 ha pozostałe to plantacje wieloletnie. Ciagniczek byłby jako podstawowy. Pozostanie ciapek i mały sadowniczy. Razem z tym ciągnikiem kupuje na modernizację pługi obrotowe 3, bronę talerzową, glebogryzarkę oraz maszynę do rozkładania folii. W tej chwili waham się pomiędzy Kubota m4063, news holland t4.65 oraz John Deere 5067e. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję.
-
Przez Tomtu
Na początek pragnę się przywitać z forumowiczami.
Ale do rzeczy interesuje mnie wasza opinia jaki ciągnik może chociaż na początek ile koni powinien mieć waszym zdaniem główny ciągnik na 150 ha:
Będzie współpracował z: pługiem obrotowym (ma być dobrany do ciągnika 4 lub 5 skib + wał)
agregat siewny Amazone RPD 301
duże przyczepy 10t 14t
wydaje mi się ze coś w granicach 160KM tylko czy tyle wystarczy na pług 5 skib plus wał na przedni tuz a może odpuścić sobie 5 skib i skupić się na porządnej 4
-
Rekomendowane odpowiedzi
Paszowoz po raz pierwszy
Czytaj dalej »
Pottinger mex2 s zapycha się