Skocz do zawartości

Renault 103 14 problem z hamulcami

damianzb9613

Rekomendowane odpowiedzi

witam. powraca problem z hamulcami w ceresie. a mianowicie. zbiorniczek zalany i płynu nie ubywa. hamulec ręczny działa. wycieków nie ma. pedału lecą do podłogi. a z tego co zauważyłem to po ciśnięciu pedału hamulca w zbiorniczku pojawił się pęcherzyk  jak by płyn zwracało z powrotem ( bąbelek pojawia się z prawej strony więc obstawiam że to prawa pompka). i tak odpowietrzyłem lewy hamulec a z prawym jest taki motyw że wciskając pedał i następnie odkręcam odpowietrznik później zakręcam to i tak płyn stoi prawie w miejscu w przewodzie no może trochę się poruszy do przodu ale i tak wróci. dodam że lewy jest odpowietrzony ale pedał i tak leci w podłogę.  podejrzewam że ta prawa pompka padła i przepuszcza  ale to tylko podejrzenia. macie może jakiś pomysł aluzje bo zaczyna mnie to wkurzać a trochę szkoda kasy na nową pompkę. dodam że uszczelki są wydają się być w porządku. tylko co jest zamiast pompować to ona wraca płyn 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Wesolymaniek
      Witam wszystkich chcemy zakupić drugi większy ciągnik do gospodarstwa i mam dwa ciekawe modele Renault a mianowicie Celtis426rx rocznik 2003 oraz Ares540Rx 1999 i moje pytanko co możecie powiedzieć o nich. Czy mają jakieś słabe punkty itp??? 
    • Przez Krystiannnn
      Witam mam pewien problem gdyż wymieniłem czujnik EHR i ciągnik po uruchomieniu podniósł i opuścił 3 razy i w dalszym ciągu nie podnosi ani nie opuszcza . próba podnośnika była wykonywana z agregatem uprawowo siewnym .

• Przez Dominik0016
      Cześć, mam problem z renault 103-54, silnik nie ma mocy, stracił zrywność,  na pusto zauważalnie zwalnia pod górkę nie ma siły. Filtry powietrza wyczyszczone, paliwa wymienione, ładnie odpala, nie kopci, założone nowe końcówki wtryskiwaczy. Prędkość na żółwiu ma taką sama jak na zającu. Gdzie jeszcze szukać? Turbina? Zauważyłem że  turbina daje olej na kolektor powietrza. Ciśnienie na ciepłym silniku 4.5 Miał ktoś podobny problem?
    • Przez Camry
      Uszczelniacz, wymienia się go od zewnątrz czy od środka?

• Przez Patryk223
      Witam może ktoś ma momenty dokręcania śrub do silnika nwm D325-4R

• Dodaj nową pozycję...