Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie jest ale jak sie zakłada to nie jedną uszczelke tylko pare u mnie jak mechaniki robił to zakładał ok 5 .

Aż 5?? Skoro pod tuleje daje sie jedną, a pod głowica może nawet nie być to wydaje mi sie że jedna była by wystarczajaca. Wiem że ona jest cienka ale dając ich wiecej to jednak głowica jest wyżej a co za tym idzie wtrysk także i zmienia sie punkt gdzie on wtryskuje. A słyszałem o późniejszych kłopotach gdy ktos np. miał innej grubosci podkładki pod wtryski. Zwieksza sie przestrzeń miedzy tłokiem w maksymalnym uniesieniu a głowicą. A gdyby była potrzebna taka gruba to by taką robili a nie samemu łączyć.

Ale to tylko takie moje ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nic sie urwie, ja mam takiego akumalatory, ze nie kusze ich mieć, ciągam z 2 miesiące delikatnie to wszytko działa, u sąsiada pociągnelii to pękł troszku ;)

Opublikowano

Możesz go tak zapalić ale na najwyzszym biegu, i ciagnij naprawde powoli.

Ja bym pare metrów przejechał tak że puszczasz sprzegło i masz podniesione zawory to on lekko bedzie chodził i sie przesmaruje zanim odpali. Póżniej zamykasz zawory i ciagniesz go aż zapali.

Przepompuj go ręczna pompką az usyszysz że paliwo idzie przelewem spowrotem do baku, bo zapowietrzonego to bedziesz kilometr ciagnał. Bo skoro tyle stał to paliwo mogło uciec lub byc juz kiepskie.

Przed samym ciagnięciem możesz tez podnieść zawory, wziąść go na luz i ciągnać za pasek klinowy, wtedy go troszke rozruszasz. Na początku może cięzko isc ale powinien sie rozruszac. Jak bedzie sie juz lekko kręcił to możesz go już z czystym sumieniem zapalać na zaciąg. (pasek ciagnie się do siebie od strony alternatora)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Aha jak Ursusem 1204 pociągnął go na siłę to siła była, powinien najpierw naprężyć line, a on jak ruszył to dobrze, że na pół nie poszedł ;).

Opublikowano

Każdy silnik z mechaniczna skrzynią mozna odpalac na zaciąg ale trzeba to robić z głową.

Ja widziałem jak rozdarli władka na pół, bo gośc odpalał go na 1 a drugi ciagnik szarpnał go na duzym biegu.

Dlatego trzeba to robic na duzym biegu to w tedy koła sie ładnie krecą a silnik ma małe obroty prawie takie jak przy rozruchu rozrusznikiem.

Opublikowano

A jak jest z komfortem i spalaniem we władku???

W lekkiej spali 2l/mth czy wiecej i ile trwa motogodzina?

PS: Na razie nie powiem dlaczego tak wypytuje o władka bo jeszcze nic nie wiadomo jak bedzie. Ale ptyam wcześniej aby wiedzieć co i jak..

Opublikowano

W oryginalnej kabinie komfort jest nawet nawet bo te wynalazki to szkoda brać mógł by byc trochę szerszy bo w kabinie to jest tragedia dwie osoby na upchanego i go buja na wybojach i drodze ze spalaniem powinien się zmieścić

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zależy od wersji np @UrsusCzesio ma T25A i może słuchać radia, spalanie 2,6 na MTG(ja schodzę do 2,2 ale trzeba naprawdę spokojnie jeździć ;) ) , ile trwa jedna motogodzina to nie powiem bo u mnie nie działa..

Opublikowano

A jak jest z ogrzewaniem kabiny? Ciepłe powietrze idzie od silnika przez taka rurę zakładaną tak?(Ale pewnie i tak ciezko jest dogrzać Władka w zimie zeby coś było ciepłym czuc?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nie wiem ale kolega który kupił kiedyś T25A miał ogrzewanie na olej, ale nie wiedział czy oryginalnie zy sam ktoś założył, UrsusCzesio powie najlepiej bo on ma takiego.

Opublikowano

Witam, przyłączam się do tematu. Jesli chodzi o ogrzewanie to orginalnej kabinie jest na rozgrzany olej z podnośnika. wiem gdyż posiadam takową. Aha co się tyczy jazdy bez akumulatorów to nie radzę gdyż można spalic diodę w alternatorze, dlatego powinien byc chociaż stary akumulator.

Pozdrawiam

Opublikowano

jak robisz w polu i często podnosisz i opuszczasz to nawet nawet, tylko musisz przestawic taką mała dzwigienkę na dławiku w prawo ,przy wyjściu z pompu hydraulicznej.

Opublikowano

Wajchy to ma raczej napewno dwie bo starszy kiedys jeżdziil i tak mówi.

A moze dzisiaj jak starczy czasu(bo także kiopię ziemniaczki) to pojedziemy i trochę przy nim pogrzebiemy moze do domu sie da go przyprowadzic.

PS: Byłem i ogladałem i kilak pytań mam:

1. Jak zapala się władka i czy wszystkie kluczyki są takie same do kazdego?

2. Jak się obsługuje TUZ która dzwignia.

3. Czy dzwignia od rewesru powinna miec duży luz na środkowym połozeniu.

4. Jak się przełącza z biegów szosowych na terenowe?

5. Zeby dostac się do zamka od drzwi to trzeba tapicerke z drzwi oderwać?

Chyba narazie tyle pytań.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v