Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ta kosiarka którą znalazłeś jest bardzo dobra, cena nie za wielka i przecież jest to jedna z najlepszych firm....

Opublikowano

kupując kosiarkę lub inną maszynę musisz się rozejrzeć za częściami czy będziesz mógł je zdobyć(za jaką cenę i czy długo będziesz czekał).

7 lat użytkowania to już troche jest a napewno kosiarka na siebie zarabiała i sporo ha skosiła.

Opublikowano

zgadza sie, kosiarka jest z zachodu i raczej miala sporo ha do obrobienia

a z czesciami wlasnie nie mam pojecia i kieruje pytanie czesci do osob ktozy maja sprzet takiej firmy i jak to wyglada cenowo

Opublikowano

polskie tez biore pod uwage ale raczej nowa

jakos nie mam przekonania do polskich chociaz na nowa moge sie skusić, a znasz moze ceny nowych polskich kosiarek dyskowych?

Opublikowano

Ja nie robiłem ale kolega ma taką samą i już 6 sezon kosi bez remontów.Jak z nim rozmawiałem zbierając informacje o kosiarkach to mówił że jest zadowolony i ją poleca.

Opublikowano

Ja użytkuje kosiarkę Pottinger NovaDisk305, netto stała 27 tys, w PN Ujście Warty mieli także Pottingery ale NovaCat i rocznie robiły setki ha i się trzymały. Pottinger jest chyba najtańsza spośród trzech wiodących firm specjalizujących się w sprzęcie zielonkarskim tj. Krone, Kuhn i Pottinger

Opublikowano

Ale to jest 305, jakaś mniejsza będzie o wiele tańsza, i wyjdzie że do polskiej dopłacasz 3-4 tys i masz zachodnią, my też z początku chcieliśmy brać samasza, ale wyszło że do lepszej kosiary z samaszu dopłaciliśmy 3 tys bo samasz stał 18 tys a pottinger 21 tys

Opublikowano

No to może @fordtw15 podaj jakieś szczegóły typu ile zamierzasz kosić rocznie, z czym będzie współpracować kosiarka, jaką kasą dysponujesz, jakie masz łąki????. U mnie kosi się ponad setkę na łąkach raczej zaniedbanych także pottinger spisuje się świetnie, sąsiad ma samasz kosi podobnie co Ja w takich samych warunkach i już trochę jest ona dobita, rama spawana itp.