Skocz do zawartości
XXXXXXX

Padające wtryski w MF5465 na Perkins

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
XXXXXXX    0

Witam mam mf 5465 i padły mi wtryski silnik jest perkinsa a pompa i wtryski Caterpillar podobno  nikt tego nie regeneruje te wtryski jakieś strasznie wrażliwe są. Paliwo kupuje najwyższej jakości. Jaki może być inny powód wysiadania tych wtrysków??. I czy istnieje możliwość założenia innej firmy układu paliwowego np. Bosch. Za odp. z góry dzięki,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
petro11    24

Po czym poznałeś że wtryski padły? Ja mam 5465 i nie mam problemu. Może wina paliwa? U mnie wymieniany były jak pompa padła z mojej winy a tak to jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

petro11    24

To chyba u ciebie nowszy ciągniczek. Mój z 2005 roku bez common railu. Zatarłem bo trzymałem ON w beczkach po Rundupie i jedną niechcący dostawiłem nie płukaną i wystarczyło. Na dnie było pare litrów środka, filtry się napełniły i poszło na pompę. Regeneracja 10tys. z robotą. Od tamtej pory spokój, nic się nie dzieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michal225    13

Te wtryski są niestety nie do naprawy ..... Nowy można wychaczyc za niecałe 1400 netto / szt . z pompą jest podobnie choć już mi się obiło o uszy że jedni gdzieś okolicach poznania je ogarniają za około 5 tysi... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dawid241    10

Zdarza się , że wysiadają gdy zabraknie paliwa (pompa + wtryski) , u mnie przy 6480 na perkinsie pompa dwa razy padła , a raz pociągnęła za sobą wtryski ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    135

Jak pompa może pociągnąć za sobą wtryski? Poszły opiłki?

 

Perkins należy do Catepilara ale pompy i wtryski to zdaje się Delphi zakładają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez dymek333
      Witam
      Jakiś czas temu kupiłem MFa 6480 dyna 6 z 2006 roku z przebiegiem 6000 mth. Problem polega na tym, że gdy olej w skrzyni osiągnie temperaturę około 35 stopni to giną połówki i mryga kontrolka od danego przełożenia na którym ciągnik się znajdował. Po zatrzymaniu się, wciśnięciu sprzęgła i poruszaniu potencjometrem od automatu problem znika, ale gdy minie około 10 min sytuacja się powtarza. Przy pługu czy gruberze nic się nie ślizga i traktor ciągnie tak jak powinien. Drugi mankament to bardzo nerwowe przerzucanie biegów, aż wyrywa z fotela. Próbowałem kalibrowac ale z marnym skutkiem. Zauważyłem też że podczas kalibracji zmieniają się parametry od automatu na DOT MATRIX ( potencjometr jest w pozycji neutralnej a wyświetlacz pokazuje tak jakby ktoś się nim bawił; czy tak ma byc ? ). Serwis z Korbankowa był cały dzień, ale rozłożył ręce i dowiedziałem się tylko tyle, że z podobnym przypadkiem się jeszcze nie spotkali. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z czymś podobnym ?

       
    • Przez radekFT675DT
      Witam mam problem z moim mf a mianowicie, ciągnik jeździ normalnie do póki wrzucę N na rewersie i ponownie chce ruszyć, wtedy wyskakuje błąd i nie chce jechać, ale wystarczy pobawić się rewersem kilka razy wcisnąć sprzęgło i załapie, dzieje się to tak raz na jakiś czas ale tylko wtedy gdy przełączę rewers w pozycje N, a gdy nie wrzucę rewers na N to jeździ cały dzień bez problemu, myślałem że to może czujnik dolnego położenia sprzęgła ale chyba to nie on bo mogę cały dzień używać sprzęgło i nic się nie dzieje do póki nie wrzucę N na rewersie Czy ktoś wie co to może być ?
    • Przez Nowak5425
      Witam, Mam problem z Mf 5425. Problem polega na tym że giną kontrolki. Po przekreceniu kluczyka na zapłon zaświecą się wszystkie kontrolki i zgasną czyli problem nie polega na żarówkach. Gdy włączę przedni napęd czy światła itp nie zaświeca się kontrolka Nie ma kontrolki również od biegów polowe/szosowe ostatnio zaginęła również kontrolka od półbiegu. W czym może być problem ?
    • Przez witch
      Witam mam mf 6290 i ciagnik po odpaleniu na zimnym nie działa przedni napęd podczas hamowania a gdy ciągnik się rozgrzeje chwile pochodzi w polu przedni naped działa gdy nacisne na pedał hamulca co to może być? Myślałem ,że może coś z elektrozaworem albo cewką
    • Przez Nemo123
      Witam mam taki jak rozgrzeje się olej w skrzyni to zapala mi się kontrolka od zapchanego filtra oleju. Olej i filtry wymieniane jakieś 20h temu (olej Fuchs agrifarm stou 10w40, filtry ten puszkowy i ten mały wkład donaldson, duży wkład mann). Jak ciągnik chodzi pod ładowaczem czyli jakieś lekkie prace to nic się nie dzieje. Kontrolka zapala się przeważnie podczas transportu po przejechaniu 2-3 km. Przed wymianą oleju nic takiego się nie działo.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.