Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez TadzikC360
      witam siał może ktoś żyto jare na poplon żeby urósł na przyoranie pod zboże jare ?
    • Przez luksa0812
      Witam .  Mam dużo ziemi w 5-tej i 6-tej klasie jakie odmiany żyta hybrydowego można na niej siać .

• Przez KamilMaj
      Sprzedam pszenżyto 2 siew po kwalifikacie ładne ziarno oraz żyto Lokalizacja Świętokrzyskie, Kielecki, Raków
    • Gość
      Przez Gość
      Dzień Dobry wszystkim. Chcę posiać 8 hektarow żyta na kiszonkę ale nigdy tego nie robiłem. Mam kilka pytań . Ile kg żyta na hektar dajecie na kiszonkę ??? Czy tak samo jak na ziarno ???  Czytałem że jedni daja 150 kg ale widzialem tez że nawet 300 kg/ha . Jak ma się to w praktyce ??? Macie porownanie siejąc 150 a 300 kg/ha ??? I czy wałujecie pole po siewie czy może po zimie pole samo się ułoży i nie będzie problemów z kamieniami i koszeniem ??? Dzięki za odpowiedzi
    • Przez michal33554
      Witam, wziąłem w dzierżawe 5 ha ziemi prawie całością klasa 4b. Zacznę od tego że ziemia nie widziała wapna od jakichś 15 lat. Słoma była ścinana 2 lata z rzędu z żyta i pszenżyta. Planuje zasiać tam żyto dańkowskie Opal rok po centrali - mam już zamówione tylko nie wiem ile wysiać tego na hektar. Rolnik od którego będe brał , powiedział że spokojnie wystraczy 150 kg / ha. Nie będzie za rzadkie ? No tylko tyle że właśnie rok po centrali a ziarno bardzo grube. Nie chcę wysiewać tam teraz wapna ani polifoski, bo ta dzierżawa jest raczej tylko na rok.
  • Dodaj nową pozycję...
v