Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam gdzie kupuję to około 140 zł za prosiaka 15 kg. Drogo ale prosiaki dobrze rosną , po szczepieniach , genetyka duńska Gospodarstwo nastawione  na sprzedaż prosiąt ( około 200 loch ) Wolę zapłacić trochę więcej i mieć wszystko z jednego sprawdzonego stada niż zbierać po małych gospodarstwach to co mają do sprzedania z nadwyżki i zwozić byle co z byle czym. 

Opublikowano

euro zdrożało już im się powoli nie opłaca tego ściągać 

Opublikowano (edytowane)

@kula07 Ty masz jakiś status zdrowia u siebie bo to co piszesz ze po 100zl za szt sprzedajesz 20 kg to nie wiem co Ty masz bo nijak Ci nie zostaje na tym a z drugiej strone jak po tyle sprzedajesz to ile Ci zejdzie zrobić 500 szt ?

DK SPF bez plusów 290 zł/30 kg 10 dni czekania

Edytowane przez wl_master
Opublikowano

to jak masz swinie zdrowe   faktycznie możesz  nie wydawać   na antybiotyki ale na szczepionki chyba powinieneś   u mnie przy najwyższym statusie  koszt opieki wet. to ok 20 zł na warchlaka plus pasza  energia  ogrzewanie  amortyzacja

sprzedaje ok 100 szt co 3 tyg  aktualna cena 190 zł -20kg  

Opublikowano (edytowane)

U nas w małopolskim cena też słaba, ruchu dużego nie ma, ale wiosna idzie to może chętni na prosięta się znajdą.

Niby ciągle się coś sprzedaję, ale ruch i cena się zmniejszyła.

Kto ściągał to będzie ściągał, a i polski w gór idzię. Poniżwj 200 to chyba już ciężko kupić

Wydaje mi się, że można. Pewnie nie w każdym rejonie Polski, ale jak się poszuka to na pewno się znajdzie :)

Edytowane przez _aisak_
Opublikowano

wejdź sobie na cenyrolnicze jest tam trochę ogłoszeń warchlaków 

Opublikowano

tylko ja szukam i ciezko znalezc juz w tej polsce..duzo nie chce moze dlatego jakies 50szt w rozsadnej cenie..w inernecie tylko kury i cielaki...ciekawe jaki tego finał kiedys bedzie

ja chętnie sprzedam :)

Opublikowano

Kupie prosięta z woj pomorskiego w wadze 15-20 kg najchętniej minimum 30 sztuk.

Mam na sprzedaż ok 40szt. Mieszkam niedaleko Malborka.

Jak jesteś dalej chętny to daj znać.

Opublikowano

Proszę o pomoc.

Pierwszy raz jestem zmuszony sprzedać prosięta jak to zrobić by było wszystko legalnie.

Chcę sprzedać prosięta na targu.

Kto prawidłowo zdaje tą karteczkę do agencji i co tam wpisać przemieszczenie?

Kolczyki w ucho zaświadczenie od weterynarza że stado wolne od Aujaszkiego.

Zdobyć numer od kupującego wpisać w tę karteczkę i do książki rejestracji

Coś jeszcze?

Opublikowano

dokładnie tak jak piszesz.dwie karteczki trzeba wypelnic jedna dla ciebie z zaznaczeniem sprzedarz a druga dla kupujacego z zaznaczeniem kupno.. swiadectwo i numery stada po pisac..podpisy

Opublikowano

UWAGA! Zmieniły się przepisy dotyczące zgłaszania przemieszczeń trzody chlewnej

marzec 1, 2016

Od 25 lutego 2016 r. zmieniły się przepisy dotyczące zgłaszania przemieszczeń trzody chlewnej. Zgodnie z nimi:

1. Każdy rolnik zamierzający hodować świnie, nawet jedną sztukę na własne potrzeby, musi zarejestrować siedzibę stada.
  2. W przypadku przemieszczenia świni, dotychczasowy posiadacz (zbywający) oraz nowy posiadacz (nabywający) musi zgłosić to zdarzenie w ciągu 30 dni od jego zaistnienia, do biura powiatowego ARiMR podając m.in. numery obu siedzib stad.
  3. Zarejestrowanie siedziby stada oraz zgłoszenie przemieszczenia świń, należy dokonać w biurze powiatowym ARiMR na odpowiednim druku. Przemieszczenie można również zgłosić listownie lub za pomocą Internetu po założeniu konta użytkownika i uzyskaniu hasła dostępu.
  4.