Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam rozmaite kawałki i wszystkie łąki równe jak stół,co raz którąś zaorze i przesieje,sprzęt strasznie się zużywa na nierównościach bo to wszystko bardziej się rusza,według potrzeb jakie kto ma pola ale najważniejsze w tym wszystkim jest składanie hydrauliczne ile to czasu się marnuje czasu na składanie,a to kosiarka,przewracarka.

Mam takie 2ha w olszynach,gdzie jest 25arów,potem 35,20 i tak 5 razy trzeba wszystko złożyć i rozłożyć żeby z kawałka na kawałek przejechać bo drzewa i rowy.

Powinienem to w sumie zalesić ale lasu mam.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Rolnik to czemu nie przeorzecie żeby choć trochę wyrównać i lepsze gatunki traw posiać?

miejscami jest tak że da sie 4ką z gazem pojechać 60tką a miejscami że bez gazu i i tak rzuca na wszystkie strony
a nic sie z tym nie robi bo to wszystko dzierżawy ;) jedynie wałuje sie to też troche łąki sie róznają jak kilkutonowy wał sie przeciągnie

Opublikowano (edytowane)

To masz rację ja na dzierżawach też bym tak robił bo to koszty a nowe trawy to koszt z doprawieniem i tak po 2 latach te trawy wyginą i będą takie jak wcześniej.Tylko nawoź i wał.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Ja mam rozmaite kawałki i wszystkie łąki równe jak stół,co raz którąś zaorze i przesieje,sprzęt strasznie się zużywa na nierównościach bo to wszystko bardziej się rusza,według potrzeb jakie kto ma pola ale najważniejsze w tym wszystkim jest składanie hydrauliczne ile to czasu się marnuje czasu na składanie,a to kosiarka,przewracarka.

Mam takie 2ha w olszynach,gdzie jest 25arów,potem 35,20 i tak 5 razy trzeba wszystko złożyć i rozłożyć żeby z kawałka na kawałek przejechać bo drzewa i rowy.

Powinienem to w sumie zalesić ale lasu mam.

można też coś takiego kupić i też nie trzeba ramion z ciągać
https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-niemeyer-twin-470-dh-nie-kuhn-fella-pottinger-top-CID757-IDA5ZBk.html#6189bb09ee

Opublikowano (edytowane)

Wytarcia farby ma i jakiś wykwit rdzy na walcu to może niemalowana. MF ma ujowo rozwiązany obcinacz i wymaga to dobrego ustawienia. 

Wolałbym Sipmę.

https://www.olx.pl/oferta/owijarka-samozaladowcza-sipma-z-583-maja-ze-stawiaczem-CID757-IDAeSNG.html

Ta już z przednim załadunkim.

https://www.olx.pl/oferta/owijarka-samozaladowcza-sipma-maja-przedni-zaladunek-CID757-IDA49OM.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dodałem ma szybko to nie spojrzałem. Dla mnie ma plus, bo nie trzeba w poprzek łąki kręcić tylko za prasą.

Opublikowano (edytowane)

Nie powiem fajna.I tak to zagregatować z prasą.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Cena niewiele wyższa jak za boczną Mf a wygoda jest jak ma się jeszcze małe działki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v