Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego niektórzy myślą że każdy ma taką samą gospodarkę jak oni??? Są tacy co potrzebują karuzeli 8m, a są tacy którzy taką nie zgrabia nawet połowy swoich pól, bo mają pola nieregularnych kształtów, słaby dla jazd na takie gabaryty, itp. Szuka jednokaruzelowej to chyba wie co chce

Bratu co ma całe dwa ha łąk też mam powiedzieć że podwójną karuzele musi kupić, bo pojedyncza to gówno????

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja mam rozmaite kawałki i wszystkie łąki równe jak stół,co raz którąś zaorze i przesieje,sprzęt strasznie się zużywa na nierównościach bo to wszystko bardziej się rusza,według potrzeb jakie kto ma pola ale najważniejsze w tym wszystkim jest składanie hydrauliczne ile to czasu się marnuje czasu na składanie,a to kosiarka,przewracarka.

Mam takie 2ha w olszynach,gdzie jest 25arów,potem 35,20 i tak 5 razy trzeba wszystko złożyć i rozłożyć żeby z kawałka na kawałek przejechać bo drzewa i rowy.

Powinienem to w sumie zalesić ale lasu mam.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Rolnik to czemu nie przeorzecie żeby choć trochę wyrównać i lepsze gatunki traw posiać?

miejscami jest tak że da sie 4ką z gazem pojechać 60tką a miejscami że bez gazu i i tak rzuca na wszystkie strony
a nic sie z tym nie robi bo to wszystko dzierżawy ;) jedynie wałuje sie to też troche łąki sie róznają jak kilkutonowy wał sie przeciągnie

Opublikowano (edytowane)

To masz rację ja na dzierżawach też bym tak robił bo to koszty a nowe trawy to koszt z doprawieniem i tak po 2 latach te trawy wyginą i będą takie jak wcześniej.Tylko nawoź i wał.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Ja mam rozmaite kawałki i wszystkie łąki równe jak stół,co raz którąś zaorze i przesieje,sprzęt strasznie się zużywa na nierównościach bo to wszystko bardziej się rusza,według potrzeb jakie kto ma pola ale najważniejsze w tym wszystkim jest składanie hydrauliczne ile to czasu się marnuje czasu na składanie,a to kosiarka,przewracarka.

Mam takie 2ha w olszynach,gdzie jest 25arów,potem 35,20 i tak 5 razy trzeba wszystko złożyć i rozłożyć żeby z kawałka na kawałek przejechać bo drzewa i rowy.

Powinienem to w sumie zalesić ale lasu mam.

można też coś takiego kupić i też nie trzeba ramion z ciągać
https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-niemeyer-twin-470-dh-nie-kuhn-fella-pottinger-top-CID757-IDA5ZBk.html#6189bb09ee

Opublikowano (edytowane)

Wytarcia farby ma i jakiś wykwit rdzy na walcu to może niemalowana. MF ma ujowo rozwiązany obcinacz i wymaga to dobrego ustawienia. 

Wolałbym Sipmę.

https://www.olx.pl/oferta/owijarka-samozaladowcza-sipma-z-583-maja-ze-stawiaczem-CID757-IDAeSNG.html

Ta już z przednim załadunkim.

https://www.olx.pl/oferta/owijarka-samozaladowcza-sipma-maja-przedni-zaladunek-CID757-IDA49OM.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dodałem ma szybko to nie spojrzałem. Dla mnie ma plus, bo nie trzeba w poprzek łąki kręcić tylko za prasą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v