Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam problem pisze tu bo nie chce zakładać nowego tematu
W ursusie c 355 mam tłoki bez tego dzyndzla na szrotku
i wydmuchneło mi uszczelke jeszcze nie rozebrany
mechanik twierdzi że ma za dużą kompresje bo te tłoki są od zetora bez jakich kolwiek przeróbek bez wiercenia itp
co robić ?

Edytowane przez Rolnik2517
Opublikowano (edytowane)

No to 1400 zł pójdze w las przez mechanika on nas namówił na te tłoki

zobaczymy jak się to rozbierze czy cylinder i tłok  dochodzi

w tamtym roku było to samo wydmuchało uszczelke i gniazda wtryskiwaczy były wymieniane

a z tymi tłokami jest mocniejszy ?

Opublikowano

chłopaki mam takiego tura

http://olx.pl/oferta/ladowacz-tur-sipma-pronar-mtz-belarus-CID757-ID92Juz.html#adb4324f52

i kupiłem sobie takiego krokodyla

http://olx.pl/oferta/krokodyl-ck-snr-1500-sonarol-CID757-ID9Lv0r.html#b749d7d2dd

i się okazało że mocowanie nie pasuje, powiedzcie mi czy moja ramka jest zła czy źle przyspawane mocowania przy krokodylu. Do tego otwory w dolnym mocowaniu mają 24 mm a ja mam rygle 25

Jak pomierzysz rozstaw to wszystko się wyjaśni, jednak już teraz mam pewne przypuszczenia. Krokodyl ma wszystko dobrze wymierzone na euro. Przy turze jest wąska rama i dlatego haki powinny być na tej samej szerokości co dolne mocowanie. Jak nie to przy ramce tura góra powinna być poszerzona jak u mnie. Widać do to trochę na tym zdjęciu:

http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/554677-zetor-6340-rabewerk/

Co do bolców zabezpieczających to każdy robi teraz na 20 czy 22 mm. Przy turze masz za grube.

Opublikowano

Mam problem pisze tu bo nie chce zakładać nowego tematu

W ursusie c 355 mam tłoki bez tego dzyndzla na szrotku

i wydmuchneło mi uszczelke jeszcze nie rozebrany

mechanik twierdzi że ma za dużą kompresje bo te tłoki są od zetora bez jakich kolwiek przeróbek bez wiercenia itp

co robić ?

Od  jakiego niby  ZETORA? jedynie  od  57xx  mogłyby  sie  nadać .

To że  na  pudełku pisało ZETOR  - nie  znaczy  że  są  od  zetora 

Opublikowano (edytowane)

Od  jakiego niby  ZETORA? jedynie  od  57xx  mogłyby  sie  nadać .

To że  na  pudełku pisało ZETOR  - nie  znaczy  że  są  od  zetora 

mniejsz o to od jakiego zetora na cylindrze był bardzo ładny napis zetor

nie mam tego dzyndzla jak kolego wyżej napisał ma większą kompresje i przez to wydmuchuje uszczelke

Opublikowano

dzwoniłem do producenta uzgodnilismy że zrobią mi takie uszy z odpowiednimi otworami i sobie przyspawam. Tylko jaki to typ mocowania w moim turze. Czyżby sipma miała jakiś swój standard?

Opublikowano

Nie mogę wrócić do poprzedniej strony i zobaczyć jakie masz wymiary, bo wyskakuje jakiś błąd. Na twoim miejscu przerobiłbym ryglowanie w ładowaczu. Teraz nie pasuje krokodyl i jakikolwiek inny osprzęt który kupisz nie będzie pasować.  Tutaj masz wymiary mocowań.

post-6718-0-85915800-1429455433_thumb.jpg

post-6718-0-38304000-1429455452_thumb.jpg

post-6718-0-78061300-1429455460_thumb.jpg

Opublikowano

Jeśli masz już potrzebny osprzęt to faktycznie nie ma potrzeby przerabiać ramki. Myślałem, że masz od niedawna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v