Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym brał krone:) znajomy ma neumeyera 2 karuzelowego i wiem ze ma problem łozyskami na ramionach... a krone to krone o cześci łatwiej i w ogóle:) ja użytkowałem jedno gwiazdowe felle i też super chodziły:) teraz mamu kuhna 2 gwiazdowego i to jest wydajnośc i ale na wieksze maszyny i kawałki:) bo z takiej pokos to juz jest konkretny ale grabic 40 h jednogwiazdowa to było duzo jedzenia i to składanie ramion ;/

Opublikowano

Witam mam pytanie ,potrzebuje zgrabiarke jedno karuzelowo z jak najmniejszo średnico ,jakie są i jako polecacie .Będzie użytkowana tylko jeden-dwa dni w roku.

Opublikowano

mam taka zgrabiarke i raczej bedzie na sprzedaz. wspolpracowala z c-360 ale ciapek sobie spokojnie da rade. ma tylko pare palcow do wymiany, ale do sklepu z oryginalnymi czesciami mam 10 km wiec problemu nie ma. no i wlasnie nie wiem ile za nia zaspiewac. jak myslicie, 1500 zl bym za nia dostal??

Opublikowano (edytowane)

Twoja jest identyczna jak ta z mojej fotki? jeśli tak i jest w dobrym stanie to myślę że taka cena jest jak najbardziej na miejscu. Ja nie pamiętam dokładnie za ile sprzedaliśmy jak dobrze pamiętam to chyba troszkę więcej niż 1500zł dostaliśmy.

360 to się nudziła w niej, mam teraz większą też kuhna to już dla 30 max bo ma co podnosić a i wspomaganie kierownicy też zaczyna działać ;)

Edytowane przez zetor10045
Opublikowano

Panowie ja to zgrabiarke chce wykożystać w sadzie ,czy są z mniejszo średnico niż 2,80m. Może ma ktoś na sprzedaż z okolic woj. lubelskiego i absolutnie mi się nie spieszy z kupnem może być nawet na jesieni.

Opublikowano

Są nawet o szerokości 2,5m a czy jeszcze mniejsze to nie wiem, poszukaj na allegro zawsze coś się znajdzie zazwyczaj są to sprzęty dość stare z taka szerokością roboczą a więc i cena będzie nie wygórowana na pewno.

Opublikowano

ta moja Kuhna moze i az w tak dobrym stanie nie jest jak ta z fotki, no ale wszystko sprawne. w komplecie daje drugi zestaw calych mocowan z kolami, ten "grzebien" co jest z boku no i walek oczywiscie. na zyczenie kupca moge wymienic wszystkie palce. mysle ze ze wszystkimi nowymi palcami i ta reszta co podalem to te 1500-1600 to rozsadna cena ;) jak mi sie uda to zrobie zdjecie.

Opublikowano (edytowane)

Byłbym zaiteresowanym gdyby nie ta odległość między lubelskim a pomorskim.Znalazłem na alegro zgrabiarke 2m.i taka by mi odpowiadała najbardziej

Edytowane przez Matey
Opublikowano

witam mam w planach zakup zgrabiarki i zastanawiam sie nad pronarem ZKP420 i nad samaszem Z-410.moze ktos mial stycznosc z tymi zgrabiarkami i moze mi powiedziec ktora lepsza?? cenowo lepsza jest z pronaru tylko ciekawe jak jakosciowa?

Opublikowano

roznica jest 3tys wiec spora ale tez slyszalem ze samasz sie juz dlugo zajmuje tymi sprzetami a pronar od niedawna. A łąk mam kolo15 ha wiec zagraniczna mi jest nie tak potrzeba zwlaszcza ze cena jest sporo wyzsza:)

Opublikowano

Oglądałem kiedyś bliżej Pronara, bardzo słabo spprężyste palce, gdy odgięłem go do góry tak na 90 stopni paluch nie wrócił!!! Także na nierównościach łatwo zgąć, nie wiem jak z Samaszem. Ja mam Krone używaną i naprawde polecam, zgrabia czysto, paluchy spreżyste (mozna je wyginac nawet do góry i zawsze wrócą), tylko jeśli chodzi o używke musiałbys poszukać w dobrym stanie, żeby nie dokładać na naprawy. Na dobra używke z zachodu musiałbyś liczyć te 7-9tys., ale myśle że warto.

Opublikowano

ogladalem ja na wystawie tylko ze ciekawe jakby ona zbierala i czy dlugo:) najlepiej jakby zobaczyl w pracy to mozna by bylo pomyslec

Sprzedawca twierdzi że przekładnie ma włoską, a reszta jest polskie, co do zębów to jednego odginałem o 90 stopni i wrócił więc nie jest tak źle.

Opublikowano

Dałem 14.500 brutto zgrabilem juz kilka hektarów pracuje super, tylko musze pomyśleć nad kołem kopiującym łatwiej było by zgrabiać bo tak to na podnosniku trzeba trzymać. Myślalem samemu dorobić bo orginalne 800 a moze ktos dorabiał albo ma orginalne potrzebuje zdjeć zeby sie przyjrzec bede wdzieczny

Opublikowano

Witam-zwracam się do forumowiczów o pomoc w wyborze zgrabiarki karuzelowej.Zgrabiarka może mieć szerokość roboczą od 3,5 do max.4,2 m.Ze zgrabiarką ma współpracować C-360 i ma być to maszyna zawieszana.Musi być na tandemie i posiadać kółko kopiujące.Priorytety to :

a)cena (chociaż wszystkie te zgrabiarki kosztują od ok.18 do 23 tys-brutto)-ale wiadomo im taniej tym lepiej

b)wytrzymałość i wykonanie

c)cena części zamiennych

d)serwis-co mi z tego że tanie jak na ząb czy coś tam bedę czekał ruski miesiąc

e)polskie raczej nie wchodzą w grę no chyba że jest taka której nie znam a jest super

f)firmy jakie biorę pod uwagę to Poettinger,Claas,Kuhn,Krone,Kverneland,JF-Stoll.Ewentualnie Fella (jakoś mniej mi się widzi) i Lely (ale chyba zbyt ciężka).Pozdrawiam.

PS.Człowiek który dobrze mi doradzi i zakupię zgrabiarkę tej właśnie firmy dostaje duuużą wódkę :D .

PS 2.A jak się wkurzę to kupię dobrą używkę (ale to raczej tak na 10%)