Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj przetestowałem ogranicznik aby talerzówka przy szybszym ciągnięciu nie sypała kopców 533ad5d7e781be9cm.jpg 765a7480136b5d01m.jpg 57f80c3cf0ba7642m.jpg 57dbe2bd89aa47adm.jpg 533ad5d7e781be9cm.jpg 5c84ef015e469270m.jpg i przy okazji zmieniłem ucho zaczepu 78b975359060c161m.jpgi wszystko poszło idealnie nawet przy szybkości 13km ziemia nie leciała na boki i usypywała kopiec .

Opublikowano

było coś takiego w top agrar :rolleyes:

tak na dobrą sprawę, ta talerzówka bokami nie powinna robić kopców bo tylne talerze zostawiają rowek.wiekszy kopiec powinna robić tylna sekcją talerzy...ale to zależy od ustawienia.

ja mam krój od pługa http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-image26356.html

robiłem to na szybko i akurat wszystko pasowało jak przerobie to też pwenie na takie zęby.

moja talerzówka (pewnie jak każda) słabo rozciąga resztki pożniwne-jak jest duza kupka słomy to potrafi po niej przeskoczyć...

więc chyba wypróbuje pomysł jednegego kolego z AF ;)http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-image33239.html

tylko, ze wstawiłbym te zęby między sekcje talerzy.

Opublikowano

Inaczej robi w układzie V a w X wali ziemię na dwie strony z przedniej sekcji tu krój nie za wiele by pomógł te sprężyny podpatrzyłem w nowych zachodnich talerzówkach.Pioter a ta beczka to zapas paliwa ???

Opublikowano

beczka to nawet była dziurawa :) zalałem betonem i woże ją jako obciążnik.moja talerzówka z prawej strony robi równo, a z lewej gdzie jest krój, bardzo wyrzucała ziemię, jak jechałem ciągnikiem następny raz to akuraz po tym grzbiecie-za przyjemnie to nie było ;)

Opublikowano

Dobry pomysł z takim ogranicznikiem do ziemi ale w mojej jak jade szybko to nie usypuje kopca ale wyrzuca daleko i ładnie to rozkłada a u ciebie przy większej szybkość też usypuwało?