Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam =)

Mam pewien problem z pompa hydrauliczna otoz , podczas gdy ciagnik jest odpalony i chce wlaczyc pompe hydrauliczna , tym wichajsterkiem w srodku kabiny , slysze zgrzytanie i nie chce sie ona zalaczyc , (czasami sie zalacza)  . Wiecie moze w czym tkwi problem ?

Opublikowano

Sprzęgło wyciskaj do końca niskie obroty silnika jak najniżej jak się da i wbijasz wom .lub już jest tak tuleja przesuwna obrobiona że nie chce się załączać A wersja to rolnicza czy budowlana 

Opublikowano

Problem tkwi że tam że tak powiem w braku synchronizacji tych zebatek czasami ci się uda ale nie zawsze trzeba po prostu gasić ciagnik (wyłaczyć jest łatwo pompę hyd) tak samo cięzko właczyć sprężarkę w ciągniku

Opublikowano

Problem jest bo niema synchronizacji to racja ale jak się zejdzie z obrotów silnika to dość sprawnie można wbić wom Pracuje Jumzem z prasą to wiem jak jest dobrze załączać wałek to nie pompy tylko prasa i najczęściej idzie to z nogi bez zgrzytu gasić i zapalać to by mi prądu zbrakło co raz odpalać . ten wom jest tak dobrze włączyć jak kolega wyżej sprężarkę w MTZ . pozdrawiam 

Opublikowano

Aha czyli z tego wszystkiego wynika ,ze pompe trzeba wlaczyc przed urochomieniem ciagnika ? .

GucioJumz tak posiada walek przekaznika mocy czyli poprostu WOM .

Jak juz tak dobrze zrozumialem to nie wada pompy, lecz zla synchronizacja ukladu zebatego , wynika z tego ,ze wszystkie Jumzy maja tą oto wade ?

Opublikowano

Masz nie wyregulowany drugi stopień sprzęgła , aby ustawić drugi stopień wkręcasz do oporu trzy śruby ze sprężynami na docisku i odkręcasz 1,5 obrotu .

A pompe hydrauliczną załancza sie z lewej strony przy silniku .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez Runder
      Pompa w FM3095 była regenerowana i paliwo nie dostaje się do niej, nawet przy pompowani ręcznym. Pompa była sprawdzana na maszynie i działa w 100% dobrze. Ciagnik wczesniej jezdził na dobrej jakości opale. 
    • Przez wasil10
      Witam! Potrzebuję pomocy co do pompy p 120 biardzkiego. Mianowicie podczas pracy mocno stuka i faluje ciśnienie równo z tym stukaniem. Membrana i przepony wymienione na nowe. Zaworki całe. Co może być tego przyczyną? Z góry dzięki 
    • Przez Krzysiek2794
      Witam, ludzie pomóżcie mam problem z moim Jumz'em. Niedawno kupiłem jumza chyba przerobionego z koparki, nie znam jego przeszłosci,na rolniczy.Mianowicie mam problem z hydraulika, nie wiem czy ktoś maczał juz tam "paluchy" ale nie mam sekcji pływającej do orki, w żadnej z 3 dźwigni. Mam pytanko czy jak wymienie rozdzielacz na taki z sekcją pływającą to musze jeszcze coś przerabiać? Prosze o pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v