Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

U nas bywało od 0.75zł do 0.85zł ale juz sporo czasu jest po 1.15 :D ale w porównaniu do co niektórych z forum to bardzo mała cena. :( ja oddaję około 4000l 

Edytowane przez kalwas
Opublikowano

ktoś coś słyszał o możliwych spadkach ceny w mlekovicie ?? a jak tak to jakie są prognozy ?? czy znowu na koniec miesiąca przyjdzie sms że cena za styczeń w dół o .... gr  :PP

Opublikowano

a jak spadnie cena to likwidujesz?  co będzie to będzie, teraz patrząc na ceny w mlekovicie tragedii jeszcze nie ma, pewnie standardowo wiosną spadną ceny w połączeniu z końcem kwot, no ale póki nie ma pewnych informacji to tylko wróżba

Opublikowano

ktoś coś słyszał o możliwych spadkach ceny w mlekovicie ?? a jak tak to jakie są prognozy ?? czy znowu na koniec miesiąca przyjdzie sms że cena za styczeń w dół o .... gr  :PP

ja slyszalem, od stycznia na 100% bedzie obnizka ceny mleka tylko jeszcze nie wiedza o ile.. na koniec miesiaca przyjdzie sms i sie dowiemy, ale na pewno bedzie obnizka okolo 10 gr

Opublikowano

heheheh nie likwiduję tylko dostawię krowę żeby nie poczuć braku w kieszeni :ppp wiedzą, wiedzą i to bardzo dobrze o ile tylko jak zwykle żeby nie wkurzać ludzi dadzą znać sms na koniec miesiąca - i to jest bardzo wkurzające - według mnie takie rzeczy powinny być podawane do wiadomości na początku miesiąca. aj 10 gr od razu :(( mogli by zacząć od 5 gr  - ale co wyjdzie to wyjdzie i tak zrobią po swojemu 

Opublikowano

ja slyszalem, od stycznia na 100% bedzie obnizka ceny mleka tylko jeszcze nie wiedza o ile.. na koniec miesiaca przyjdzie sms i sie dowiemy, ale na pewno bedzie obnizka okolo 10 gr

czytasz to co piszesz?: "...nie wiedzą o ile... około 10 gr."

zdecyduj się albo na jedną wersję albo na drugą, żadnej w tym niespodzianki nie ma bo z reguły cena skacze po 10 gr

Opublikowano

http://www.agrofoto.pl/articles/top-bydlo/spadek-cen-skupu-mleka-w-niemczech/

Ciekawe co teraz na to niemcy którzy "mają" puste obory czekające tylko na uwolnienie kwot :) Jeżeli oni mają po 1zł/litr to nie wiem jak się utrzymają przy ich kosztach produkcji. Pewnie za dotknięciem magicznej różdżki cioci unii uruchomią im po cichu jakiś mechanizm interwencyjny ;)

Opublikowano

czytasz to co piszesz?: "...nie wiedzą o ile... około 10 gr."

zdecyduj się albo na jedną wersję albo na drugą, żadnej w tym niespodzianki nie ma bo z reguły cena skacze po 10 gr

jakie wielkie oburzenie :D hahaha :D po prostu ja mysle ze bedzie to okolo 10 gr :) bo w grudniu Sypianski mowil ze jeszcze nie wiedza o ile obniza cene mleka, a ja sie DOMYSLAM ze o okolo 10 gr.. teraz zrozumiales? :P

Opublikowano

mimo wszystko użyłeś zwrotu: "...na pewno..." więc dalej twierdzę że nie bardzo wiesz co piszesz lub nie umiesz tego wyrazić, bo albo słyszałeś albo ona pewno...

Po drugie: nie Sypianski tylko Sapiński

Opublikowano

mimo wszystko użyłeś zwrotu: "...na pewno..." więc dalej twierdzę że nie bardzo wiesz co piszesz lub nie umiesz tego wyrazić, bo albo słyszałeś albo ona pewno...

Po drugie: nie Sypianski tylko Sapiński

tak Sapinski :) moze po prostu zle to wyrazilem w slowach, skoro moj tata slyszal w grudniu od Sapinskiego ze cena mleka spadnie od stycznia, ale jeszcze doklanie wtedy nie wiedzial o ile, a ja domyslam sie ze o okolo 10 gr

cana za grudzien Mlekovita:

ilosc: 10000 l

bialko: 3,13 %

tluszcz: 4,03 %

cena: 1,48zl (10gr udzialy)

Opublikowano

dziwne... u kolegi widziałem fakturę, nieco niższe białko a wyższy tłuszcz  ilość chyba 4500-4600 (dokładnie nie patrzyłem) i miał 1.466 zł brutto, myślałem że powyżej 6000 l jest próg dopłaty za litry no chyba że się coś zmieniło a ja nie w temacie byłem

Opublikowano

progi chyba sa co 4 tys czyli 4, 8, 12, 16 i kazdy to 2 grosze wiec cena u kolegi by pasowala

o ile pamietam to 5,10,15,30,50tys

Opublikowano

Mogę wrzucić zeszłoroczny cennik jeśli ktoś zainteresowany. W ilości litrów cena się nie zmieniała tylko w dopłacie do litra. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v