Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dotarł sms z Mlekovity. 0,05 zł premii za październik. Dzisiaj kierowca mówił, że mleka strasznie mało. Od niektórych podobno nie ma co zabierać. Jak ktoś ma własne bele to jeszcze się trzyma, inni co kupili dziadostwo to mleko im się kończy.

Opublikowano

Poroniony pomysł. Nie dość, że unia niemal topi się we własnym mleku to jeszcze chcą od nich.

Opublikowano (edytowane)

Żeby oni chociaz otworzyli granice na nasza wieprzowine i wołowine. Ciekawe jak oni spełnia unijne wymogi sanitarne itp

Edytowane przez Soltys85
Opublikowano

najciekawsze informacje to z mlekpolu: słyszałem od innych rolników, że będzie obniżka 10 , 5 groszy, oraz że cena się nie zmieni, albo że wzrośnie 0 5,7,10 groszy:) ciekawe jak będzie naprawdę:P

Opublikowano

Jak mlekovita coś drygnie do góry to szczerze wątpię żeby mlekpol obniżał, także moja opinia to w najgorszym wypadku cena na dotychczasowym poziomie.

Co do ukrainy to ciężka sprawa... Mają wielki potencjał

Opublikowano

cena mleka ostro w dol rzy 20tysia 90 groszy

panowie nie jest dobrze a m zejsc na 80 a ci co dostaja anjmniej na 40 .Cuda na kiju sie dzieja a gdzie brak pszy susza? ? a gdzie okres zimowy ?

cuda na kiju

Opublikowano

Płn. Wielkopolska +5gr, ok 7 tys. L, b - 3,35, tł. 3,9 Netto 1,16 zł  

Opublikowano

cena mleka ostro w dol rzy 20tysia 90 groszy

panowie nie jest dobrze a m zejsc na 80 a ci co dostaja anjmniej na 40 .Cuda na kiju sie dzieja a gdzie brak pszy susza? ? a gdzie okres zimowy ?

cuda na kiju

no to sobie przypomnij  ;) ;

ale pamietaj za taka ceną jestes gnojony i szmacony

Opublikowano

Można tylko liczyć, że antyunijni do tego nie dopuszczą. Już z Litwy ciągną.

Opublikowano

gnojony tak do szmacenia jeszcze 20 groszy.Ale ja bedzie 60gr to wstrzymuje produkcje wiec szmacony raczej nie bede ale to sie okaze przy 60gr bo teraz dobrze sie mowi wstrzymac ,ale pewnie nie bedzie wyjscia

Opublikowano

Koledzy trochę Was nie rozumiem. Skoro nie jesteście zadowoleni z ceny to jaki macie problem w tym żeby zmienić odbiorcę? U mnie nie ma problemu z odbiorcami raczej w terenie płaci się od 90 gr tym małym do 1,20 dużym i mleczarnie przynajmniej tutaj cały czas szukają mleka... przynajmniej moja :) Gdybym ja miał mleko po 60 gr to bym znalazł napewno lepszego odbiorcę. Chyba, że macie po jednej krowie o oddajecie hobbystycznie mleko po 300 litrów miesiecznie to wtedy może i bym się zgodził do zasadności tej ceny.

Opublikowano

gnojony tak do szmacenia jeszcze 20 groszy.Ale ja bedzie 60gr to wstrzymuje produkcje wiec szmacony raczej nie bede ale to sie okaze przy 60gr bo teraz dobrze sie mowi wstrzymac ,ale pewnie nie bedzie wyjscia

Pozwól ze zacytuje Ciebie ,,Masz prawo się bać"

SM Mlekovita cena bez zmian czyli powinno wyjść około 1.4zł a moze nawet ciut wiecej bo lepsze parametry aaaa kredyty są jednak strach mnie nie obleciał :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v