Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

doplaty do prywatnego przechowalnictwa... przeczytajcie na agrofoto.pl w zakladce Trzoda chlewna...

Opublikowano (edytowane)

Super zagrywka zakładów.Wszystki szmelc zachodu w Polsce za grubą kasę i pełne tuczarnie w Polsce zapełnione.Następny rok na minusie i tylko dzięki urodzajowi zbóż nie jesteśmy 200zł na szt.do tyłu.3,70+vat.

Edytowane przez BRUTAL
Gość Profil usunięty
Opublikowano

to jest celowe... przeciez rzadowcy maja swoje udzialy w duzych zakladach miesnych itp. to sobie doplaty zalatwili.....

Opublikowano

weszliśmy do unii po to aby rynki zachodnie mialy gdzie zapchać swój towar, w Polsce produkcja tuczników spada a w Niemczech czy Danii rośnie, przy okazje jeszcze wykupią polską ziemię, zakłady, dopłaty po 2020 skończą, i reszta niedobitków padnie i po polskim rolnictwie.

Opublikowano

To zamiast Nam dać dopłaty do loch by rozwijać hodowlę w cyklu zamkniętym to Ci d****e postanowili jeszcze biednym zakładom masarskim dołożyć bo trzoda ,,bije rekordy cenowe" i biedaki nie mają za co kupić. Ciekawią mnie wypowiedzi Sawickiego, który już któryś raz broni zakładów masarskich ciekawe dlaczego może jakieś udziały...

Opublikowano (edytowane)

Tak naprawdę to nie musi mieć udziały w zakładach wystarczy że da monopoliście np.zakładom sokołów koncesje na dopłaty do prywatnego przechowalnictwa półtusz a zachód już zapełni zakład i kieszeń decydenta.

Edytowane przez BRUTAL
Opublikowano

Zm Skiba -30 gr, 5,4 E, Zm Stokłosy -20gr, 5,4E. Ceny z dzisiaj. I powiedzcie mi na jakiej podstawie ceny już poleciały w dół jak nawet nie zdążyły dobrze odbić się od dna?? Bo ja tego nie rozumiem.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

chomiak dzis zabral po 4,30 + vat, kuj-pom, pow. grudziadzki... dla porownania lokalna ubojnia po 3,90 + vat.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v