Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wszystko wina skurw... Putina. Niemcy na wieść o przedłużeniu embarga poszli w dół u nas to samo będzie i chłodnie otworzą z interwencji wiec na dobrą cene nie liczyłbym. Hm w tym dziesięcioleciu chyba. Taaa PO to zgrana talia kart o cwaniaczkach z PSL nie wspomne. No ta Szydło to ma troche jaj. Coś jak Angela. Kopaczka to je do niczego. Na złom z nią.

Opublikowano

a wystarczyło by żeby nie sprowadzali tyle tego z zachodu wątpię że chociaż połowa z nas da radę przetrwać mi już sił brakuje 

Opublikowano (edytowane)

Tylko tyle albo aż tyle co by zachód wyautowali, no ale żeby mieć taki luksus to by trzeba było interes do Rosji przenieść. Ha ceny to tak żeby w sklepach chciały spaść i co to byłoby zjadliwe. A nie soja i konserwanty chyba to takie drogie.

Edytowane przez grey6
Opublikowano

a wystarczyło by żeby nie sprowadzali tyle tego z zachodu wątpię że chociaż połowa z nas da radę przetrwać mi już sił brakuje

A wy poczemu sprowadzacie i kupujecie maszyny z zachodu jak są krajowe? Ludzie by pracę mieli i by więcej kiełbasy jedli. Ja sprzedałem po 3.6+vat i teraz do listopada pauza więc jaka cena to mi ..... .
Opublikowano

staszek przeliczałeś ile ci wyszło na żywą za kg 

4,60 netto

Opublikowano

Narzekacie że nie ma za co żyć i trzeba komponować nawet ci co maja 50ha+ i 500+ świń a na maszyny, ciągniki, kombajny kasa jest. Na nowe chlewnie też. Na spłatę kredytów też...

Opublikowano

Maszyny, ciągniki to są środki do produkcji, tym się nie najesz i za to na żaden wypoczynek wakacyjny nie pojedziesz. To nie ma nic wspólnego z oplacalnością.

Gadasz jak Ci z miasta, czego ci rolnicy chcą, zobaczcie jakimi ciągnikami przyjechali...

Druga partia 200 sztuk,cena WBC bazowa 5,80 ANiMEX EŁK. Właśnie załadowane. POZDRAWIAM

Opublikowano

Ten cały system pod nazwą Modern gosp rol to jest dobry dla banków i handlarzy maszyn i doradców rolnych. Wszystko żeruje na ludzkiej zawiści i głupocie. Sąsiad kupił taki to ja musze większy. Nowe i tak za jakiś czas będzie stare. Taka jest zasada jak Ci ktoś coś da za darmo to ty za to pięć razy tyle zapłacisz jak to kosztuje.

Opublikowano

4.00 -20gr poprostu robią ludzi w balona zawsze się myśli ze będzie dobrze.... ale coraz gorzej. .........

Ciagniki maszyny samochody to tylko maja ludzie za kredyty sa tylko wyjatki: zlodzieje, ktorzy nas opier...... z kasy i maja dobrze

Opublikowano

Jeśli nie inwestujesz to się nie rozwijasz,ale przeciesz najlepiej jak byś całe życie 60 robili,a jak ktoś mama firmę i kupi nową X5 a ludzą nie płaci to wszystko ok

Kolego zgadzam się z tobą odnośnie inwestycji, koledzy piszą że sprzęt banków itp, ktoś pisze że trzoda po 4,4 zł/kg i to mu jeszcze nie zwraca kosztów produkcji.

Czytając niektóre posty typu że się dokłada już przez ostatnie lata to odpowiedzcie sobie z czego się dokłada?

To tak jak pewien handlujący do sprzedającego do tego dokładam 20 gr do tamtego 30 gr i tak dalej aż kupujący mówi to jak dokładasz to skasuj to a sprzedający wtedy a z czego będę żył.

Każdy nauczył się tylko narzekać niezależnie jaka jest sytuacja : http://demotywatory.pl/1938524/Jeszcze-sie-taki-nie-urodzil/Jeszcze-sie-taki-nie-urodzil

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v