Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A będzie jeszcze gorzej, w Dani i u germańca pogłowie rośnie więc dadzą nam w promocji jako upominek do dżondyra. U mnie po 3.5+vat. Za 2 tyg wywiozę i do września spokój więc może być i po 1+vat.
A będzie jeszcze gorzej, w Dani i u germańca pogłowie rośnie więc dadzą nam w promocji jako upominek do dżondyra. U mnie po 3.5+vat. Za 2 tyg wywiozę i do września spokój więc może być i po 1+vat.

Opublikowano (edytowane)

No nasze rasy to sie może jakie ostano póki są dopłaty z rolnośrodowiskowych nie takie małe. Tylko zmiana rządu nas uratuje bo babskie rządy warte psiej trąby. Oprócz rozumu trza mieć zawsze troche szczęścia. PSL podzieli los Samoobrony. Troche im wtedy te d*py schudną jak sie szwedzkie stoły skończą. A co wy chcecie od danbredów niby miód malina. Nikosia nam trza na premiera. Polski organizm to co Polskie powinien spożywać. I racja oby tylko po duńsku i niemiecku te nasze pociechy nie zaczeły gadać po tym importowanym!

Edytowane przez grey6
Opublikowano

Najbardziej denerwuje mnie to że dopłacaja do krów , była opasowego , kóz owiec , a do świń nie !!! komuś zależy żeby polską hodowle wykończyć , najbardziej nie rentowna produkcja to trzoda a oni dają kase na modernizacje - wygląda to tak , nie opłaca sie hodować świnie , ale weż program i buduj chlewnie za 1 mln, nie bedziesz wstanie spłacic połowy kwoty i d*pa , bankructwo , ktoś kto to wymyslił wie co robi żeby zniszczyc produkcje

Opublikowano

Wiecie może by i dopłacali ale kto by to skontrolował. Zaraz by było 50 milionów świń w ewidencji. Chcesz dopłat to chowaj złotnickie puławskie to dostaniesz. Ja nie wątpie w to żeby zabrakło chętnych na te bańke i jeszcze długa biała lista będzie. Nie trza rzadnej modernizacji niech płacą tylko po 6 netto za żywiec to zara będzie świni w pip i troche.

Opublikowano

Witam serdecznie jestem tu nowa i nie ukrywam ze poruszam sie tu jak mucha w smole:) Mam pytanko dotyczące włsnie tuczników u nas w Kuj-pomorskim cena ich rosnie powoli obecnie zależy od skupu ok 4,00-4,10 no ale jest mały problem bo wydaje mi sie tak na oko ze troszke za mocno utuczyłam swoje prosiaki i chciała bym sie poradzic czy jest jakaś mozliwosc zeby przez tydzien zgubiły troche kilgramów?

Opublikowano

No to skucha. 15kg odchudzić to nie praktykowałem. Ale w karmik tylko otręba pszenna i może jakiego zielonego ździebko i z dzień przed odbiorem głodówa. Osobiście pomagałem w załadunku takich sztuk. 7 na 27 wybraliśmy dobrych a na oko podobnie wyglądały. No pośrednik policzył jak za maciory po 2,4 normalne po 3,8. Na dwa koła ich skubnoł tacy nie kumaci i to ostatki były. Po 3,1 powinien dac. Sie dziwił gość, że wiepsze to też maciora. Cóż dżender w modzie.

Opublikowano

Własnie wziełam je odstawiłam od karmika tylko daje jak sie kiedys dawało "na mokro" otreby bez koncetratu plus zielone mam takich delikwentów z 9 :( tylko boje sie ze zaczną sie kąsać jak nie dostaną koncentratu

Opublikowano

Koncentratu ja wogóle nie daje tylko premix 2,5% same witaminy + swoje strączkowe. Otręba sie pewnie zdziwicie to pasza zaliczana do białkowych. Nawet do 16% jak z dobrej pszenicy. Ja zawsze wole otrębe jak zboże od jakiego żyda kupować jak je bieda na przednówku. Nic im nie będzie tylko przestrzeń. Wody do woli i w karmik otręba zielonego tera w pip. Otręba jest lekka i duźa objętość tak że daje uczucie sytości. A nie jest to ogień żeby przyrastały ale czy schudną gwarancji nie ma.

Opublikowano

Witam serdecznie jestem tu nowa i nie ukrywam ze poruszam sie tu jak mucha w smole:) Mam pytanko dotyczące włsnie tuczników u nas w Kuj-pomorskim cena ich rosnie powoli obecnie zależy od skupu ok 4,00-4,10 no ale jest mały problem bo wydaje mi sie tak na oko ze troszke za mocno utuczyłam swoje prosiaki i chciała bym sie poradzic czy jest jakaś mozliwosc zeby przez tydzien zgubiły troche kilgramów?

Skąd jesteś może pomogę

Opublikowano

Łódzkie 5.2-5.6 + vat na wbc, oczywiście w zależnowci od ilości i dogadania. Mówią że będą obniszki bo z niemiec pułtusze przyjeżdżają.... ;[  Czy wrócą te czasy jak na wbc się dostawało 6.8 +vat????

Opublikowano

No oczywiście ze będą taniec bo skupujący mają świadomośc że i tak nic nie zrobimy tylko grzecznie sprzedamy bo żyć trzeba, ale może wkońcu się obudzicie i wyjdzemy wszyscy razem pokazać nasze niezadowolenie!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v