Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jak by była cena minimalna to nagle wszyscy by byki trzymali, moim zdaniem nie potrzebne są dopłaty do bydła.Było dobrze to żeby "polepszyc" dopłaty dali :lol: Przecież można było te pieniądze dac hodowcą trzody, to nie bo byki trza udupic

A co do ceny w poniedziałek brat sprzedał mieszańca po 7,2zł a hf po 6,6zł strączka 5% a waga coś około 650kg(dokładnie nie pamiętam) cena brutto(czyli z vat-em)

Edytowane przez artur125
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj sprzedane  najstarszy 17 miesięcy 638kg po 8 zł z vat(7%) MM po sztucznym simentalu mlecznym zartbieter

najmłodszy 15 miesięcy 530 kg po 7,50 z vat(7%) HO po własnym byku, a wszystkich było 7 sztuk

Ale szczerze mówiąc pamiętam jeszcze jak byki były po 4-4,30zł fakt faktem że cenny nawozów i środków ochrony roślin też nie były takie wysokie jak teraz :/

Edytowane przez Pchela
Opublikowano

A to dobre, jak to zrobiłeś że to nie wycieka poza okólnik?

Musisz chyba dolewać wody, u mnie miały też błoto ale nie aż takie rzadkie,  dobrze cenisz byki ładne, morze ktoś zapłaci ile żądasz.

Opublikowano

U sąsiada ogier chodził w takim bajorze. Zobaczyła to jakaś letniczka i policja od razu z obrońcami praw zwierząt u niego na podwórku była. Na drugi dzień ogier chodził po suchutkim wybiegu.

Rozmawiałem dzisiaj ze znajomym to miał propozycję za hf-y 6,5 netto. Na razie się wstrzymuje ze sprzedażą.

Opublikowano

A to dobre, jak to zrobiłeś że to nie wycieka poza okólnik?

Musisz chyba dolewać wody, u mnie miały też błoto ale nie aż takie rzadkie,  dobrze cenisz byki ładne, morze ktoś zapłaci ile żądasz.

Piotrek z nieba dolewa już od kilku dni. Już niedługo odjadą i zaleje beton bo teraz nie ma jak.

Opublikowano

czy biernacki jest wypłacalny ??

Wypłacalny jest ale nigdy nie oddawaj im na termin, jest kasa na koncie ładujecie byki po rozliczeniu oddajesz im nadwyżkę kasy co tobie wpłacili

Opublikowano

za taką małą jałówke to pewnie nie dużo bo mała waga mięsa będzie,

w moich stronach cena za byki w tym tygodniu 20gr do góry,max 7,2 netto

krowy ładne 5,7

łódzkie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v