Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te jałówki to antonowem jadą do uzbekistanu///

artur125 cza było dalej jeżdzić u pelona i rżnąc chłopków ile sie da 

artur125 cza było dalej jeżdzić u pelona i rżnąc chłopków ile sie da 

Opublikowano

polecicie kogoś z województwa warmińsko-mazurskiego  kto dobrze płaci za bydło?

mamy kilka sztuk na sprzedaż a słyszałem że ostróda słabo płaci na wbc.

(mam 70km do olsztyna)

Opublikowano (edytowane)

polecicie kogoś z województwa warmińsko-mazurskiego  kto dobrze płaci za bydło?

mamy kilka sztuk na sprzedaż a słyszałem że ostróda słabo płaci na wbc.

(mam 70km do olsztyna)

moge Ci polecić Łukasza Kluska 

ma pewną wage ( mam swoja i miedzy moja a ich jest ok 2 kg roznicy ) a co do ceny jak masz dobry towar to i dobrze zaplaci  no i troszke sie potargowac to zawsze cos dołoży 

a Ostroda ostatrnio  juz od roku prawie zaczeła słabo płacić  12 zł max za byka w R  jesli ma poznizej 24 miechy

Edytowane przez adam87p
Opublikowano

Dziś sprzedany byk  mieszaniec (matka  MM po buhaju LM)  ważył 860 kg brutto  ładna budowa. Cena  7,50 netto + VAT  - 6 % z wagi .Gotówka do ręki.

Mazowieckie.

Opublikowano

Paweł powiedz jak wam płaca cena + vat gotowka ?Mi zawsze mówili ze albo gotowka albo vat 

Dziś sprzedany byk  mieszaniec (matka  MM po buhaju LM)  ważył 860 kg brutto  ładna budowa. Cena  7,50 netto + VAT  - 6 % z wagi .Gotówka do ręki.

Mazowieckie.

Opublikowano

Dziś sprzedane
krowa hf 770kg po 6zł
byk hf 16 miesięcy niestety kulejący i od 3dni nie jadł 550kg po 6.70 zł
byk mm 19 miesięcy 713 kg pi 8.20
waga u ceny brutto

Opublikowano

Paweł powiedz jak wam płaca cena + vat gotowka ?Mi zawsze mówili ze albo gotowka albo vat 

Niektórzy  handlarze  płacą  gotówką  z  VAT , ale  trzeba  tą  kasę  wpłacić  sobie  samemu  na  konto[ handlarz  wypisuje  druk  przelewu] i odesłać  handlarzowi potwierdzenie 

Opublikowano (edytowane)

Marijusz dobrze ci mówią. Żeby kupujący  "podatnik VAT czynny"   mógł dopłacić  VAT rolnikowi ryczałtowemu wymagana jest  zapłata za towar przelewem w ciągu max. 14 dni.  Jeśli kupujący nie spełni tego wymogu  ( czyli zapłaty  za towar przelewem w odpowiednim terminie) to nie  może on odliczyć sobie tej kwoty VAT-u którą dopłacił rolnikowi  ryczałtowemu

Ja natomiast nie jestem rolnikiem  ryczałtowcem bo już kilka lat temu zrezygnowałem ze zwolnienia  i  rozliczam podatek VAT  na zasadach ogólnych.  Więc w moim przypadku to ja wystawiam fakturę VAT, na której doliczam VAT . I tu nie ma już znaczenia jaka jest forma płatności. 

Edytowane przez Pawel156
Opublikowano

Czy cena 2000 zł za byczka MM (ni ewiadomo co z czym, w każdym bądź razie coś z mięsnego ma), 7 miesięcy, około 250 kg to dobra cena? Mowa o sprzedaży komuś innemu, nie ma możliwości trzymania tego byczka do 600 kg ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v