Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj dzwonił do nas  handlarz, który odbiera od nas bydło  i powiedział, że dostał nowy cennik z ubojni i są spadki, za nasze byki ponad tydzień temu proponował 8,5 zł, a teraz 7,7 zł, a w agrobiznesie mówili, że popyt przewyższa podaż, więc skąd te spadki?

Opublikowano

wczoraj dzwoniłem do mojego odbiorcy, bo mam dwa byki do sprzedania i powiedział mi że 7,2 netto max

podzwoniłem gdzie indziej , najlepsza cena 7,5  i 7% strączki , handlarz z okolic Brzezin z wątpliwą reputacją

Opublikowano (edytowane)

Przecież to proste. Twój handlarz chce zmobilizować Cię do szybkiej sprzedaży i jeszcze najlepiej żeby były oddane do niego :P

Najważniejsze to nie panikować, czekać i obserwowywać sytuację

Edit Post dla @Beaty

Edytowane przez robert123farmer
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj dzwonił do nas handlarz, który odbiera od nas bydło i powiedział, że dostał nowy cennik z ubojni i są spadki, za nasze byki ponad tydzień temu proponował 8,5 zł, a teraz 7,7 zł, a w agrobiznesie mówili, że popyt przewyższa podaż, więc skąd te spadki?

naciągacz cholerny i tyle. Zrozumiał bym różnicę 10 ewentualnie 20 groszy, ale nie 80 groszy. Ewidentnie liczy na łatwy zarobek. Edytowane przez donweter1989
  • Like 1
Opublikowano

ja miesiac temu sprzedalem simentala po 7 zeta nie wiem czy tanio moze puscilem tlumaczyl sie ze jak odblokuja ubuj rytualny cena wzrosnie  na razie ceny te same zalezy od wagi

Opublikowano

dzieki bardzo zobaczymy jak ceny pujda pod wiosne acha ile placa w waszych stronach za jaluwki miesne i z hf  bo u nas teraz ponoc w wlkp 6 zeta w przedziale wagowym 

Opublikowano

jak jesteś na vacie to 2 miechy czekasz albo gotówka

jutro do mnie przyjeżdża i z góry najpierw gotówa, później ładujemy.

jeżeli na ryczałcie to faktury RR  w 14 dni wypłaca ( zawsze w 14sty dzień :D ).

Opublikowano

NEGOCJUJCIE TARGUJCIE SIE !! dzis sasiad pochwalil mi sie jak to dobrze mu byki przeszly na Wbc Faktycznie srednia miesnosc 58% czyli oki Ale cena za klase R 12,4 (bo tyle mu zaproponowali, nie bede rozpisywal sie kto bo nie oto tu chodzi ) Dodam tylko ze trzy dni wczesniej sprzedalem na ten sam zaklad  co prawda wiecej sztuk (on mial 8 ) i cene ustalilismy na 12,9 za klase R

Wczoraj dzwonił do nas  handlarz, który odbiera od nas bydło  i powiedział, że dostał nowy cennik z ubojni i są spadki, za nasze byki ponad tydzień temu proponował 8,5 zł, a teraz 7,7 zł, a w agrobiznesie mówili, że popyt przewyższa podaż, więc skąd te spadki?

widzisz beata a taki był cudowny ten handlarz Aniol nie czlowiek Wage wam przywiozl (pewnie tak uszykowana ze juz wszedzie ja zapamietali) A teraz pan osuchowski proponuje Tobie za byki 75%  LM tyle co ja biore za ładne NCB Ale nie daj sie Jesli masz takie byki jak pisalas to min 8.5 zl za kilogram

Opublikowano

NEGOCJUJCIE TARGUJCIE SIE !! dzis sasiad pochwalil mi sie jak to dobrze mu byki przeszly na Wbc Faktycznie srednia miesnosc 58% czyli oki Ale cena za klase R 12,4 (bo tyle mu zaproponowali, nie bede rozpisywal sie kto bo nie oto tu chodzi ) Dodam tylko ze trzy dni wczesniej sprzedalem na ten sam zaklad  co prawda wiecej sztuk (on mial 8 ) i cene ustalilismy na 12,9 za klase R

widzisz beata a taki był cudowny ten handlarz Aniol nie czlowiek Wage wam przywiozl (pewnie tak uszykowana ze juz wszedzie ja zapamietali) A teraz pan osuchowski proponuje Tobie za byki 75%  LM tyle co ja biore za ładne NCB Ale nie daj sie Jesli masz takie byki jak pisalas to min 8.5 zl za kilogram

Czy anioł nie człowiek i czy cudowny tego nie wiem, trochę źle rozumujesz, do wagi którą przywiózł sami dokupowaliśmy oryginalne kamienie, sami ją tarowalismy, ustawilaliśmy itp. więc nie wiem co masz na myśli mówiąc, że jest tak uszykowana, że wszędzie ją zapamietali. On mi proponować może i na tym jego moc się kończy, a my hodując bydło już prawie 15 lat mamy swój rozum. Od razu jemu powiedziałam, że jak będą min. po 8 zł to może dzwonić, nam się nie spieszy, a numery do innych skupujących też mam w razie czegoś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v